Testová s Csölleyom obsadili v tancoch 14. miesto

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 07:52 • 2 min
Testová s Csölleyom obsadili v tancoch 14. miesto

BOSTON - Slovenskí krasokorčuliari Federica Testová, Lukáš Csölley obsadili v súťaži tanečných párov na MS v Bostone 14. miesto.

slovakia

left justify in out

Vo voľných tancoch si v porovnaní s krátkym programom pohoršili o dve priečky. Ich výsledná známka bola 148,83 b. Titul obhájili Francúzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron (194,46) pred dvoma americkými pármi - Maia Shibutaniová, Alex Shibutani (188,43) a Madison Chocková, Evan Bates (185,77).

 

"Dnes to nevyšlo tak ako sme chceli. Pokazili sme poslednú zdvíhačku a tak nás to stalo jeden element plus dve bodove zrážky, čo je všetko spolu asi 7 bodov. Samozrejme nás to mrzí, pretože vždy chceme dať maximum. Z chýb sa učíme, od rozhodcov máme veľmi pozitívne reakcie, takže sa budeme snažiť priniesť domov z Bostonu iba tie dobré spomienky.," zhodnotil Csölley pre FB stránku bratislavských ME 2016.

 

Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová postúpila do voľných jázd v súťaži jednotlivkýň z 15. miesta. Za štvrtkový krátky program získala od rozhodcov 56,56 b. Vo finálových voľných jazdách má miestenku 24 najlepších. Na čele je Američanka Gracie Goldová so ziskom 76,43 b.

 

Rajičová, ktorá obsadila na januárových ME v Bratislave 12. priečku, predviedla elegantnú jazdu s jedinou chybou pri kombinácii dvoch trojitých toeloopoch v úvode predstavenia. Za svojím sezónnym maximom v krátkom programe zaostala o 0,68 b.

 

"S krátkym programom som veľmi spokojná. Naskákala som všetko, čo som mala. Mám veľkú radosť, lebo som mala minulý týždeň chrípku, takže som rada, že som vládala stáť na nohách. Body sú dôležité, dostala som ich podobne ako v Bratislave. Vo voľnej jazde chcem zajazdiť tak, ako sa najlepšie dá. Teraz ma čaká deň tréningu a v sobotu už budú preteky. Publikum v Bostone určite nie je také skvelé ako v Bratislave. Mala som pocit, že takmer vôbec netlieskali. Súperky na svetovom šampionáte sú veľmi silné, určite silnejšie než na ME. Pozdravujem fanúšikov na Slovensku a ďakujem za podporu," odkázala Rajičová prostredníctvom facebookovej stránky bratislavských ME 2016.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies