Teroristi chceli v Hannoveri odpáliť päť náloží: Na štadióne, vlakovej stanici a autobusovej zastávke!

NETKY.SK • 23 November 2015, 07:20 • 2 min
Teroristi chceli v Hannoveri odpáliť päť náloží: Na štadióne, vlakovej stanici a autobusovej zastávke!

BERLÍN - Teroristi minulý týždeň plánovali odpáliť v nemeckom Hannoveri päť náloží. Tri na štadióne počas medzinárodného priateľského futbalového zápasu, jednu na autobusovej zastávke a jednu na vlakovej stanici.

slovakia

left justify in out

Pre dnešné vydanie denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung to uviedol nemenovaný bezpečnostný činiteľ. Podľa neho dostali nemeckí agenti varovanie od svojich francúzskych kolegov. Útoky mala v úmysle vykonať neurčená teroristická bunka.

 

Inkriminovaný zápas, ktorý sa chystala navštíviť aj nemecká kancelárka Angela Merkelová a niekoľko vládnych ministrov, bol 90 minút pred výkopom zrušený a štadión evakuovaný. Dosiaľ neprenikli nijaké bližšie informácie o tejto hrozbe.

 

Činiteľ ďalej tvrdí, že francúzske tajné služby poskytli Berlínu detaily o potenciálnych útočníkoch vrátane ich mien, ktoré nemeckým bezpečnostným silám neboli známe. Úrady, vychádzajúc z úsudku, že bunka existuje, už začali vyšetrovanie.

 

Hoci sa dosiaľ nenašli žiadne výbušniny a nedošlo ani k zatknutiam, predpokladá sa, že nemecká polícia v nasledujúcich dňoch a týždňoch zintenzívni pátranie po podozrivých osobách a ďalších relevantných údajoch, píše denník.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies