Termín žiadostí o financie na cyklocesty predĺžilo Ministerstvo dopravy do 31. januára 2024

NETKY.SK • 26 December 2023, 09:49 • 2 min
Termín žiadostí o financie na cyklocesty predĺžilo Ministerstvo dopravy do 31. januára 2024

Žiadosti sa budú posudzovať podľa metodiky, ktorá je dlhodobo zverejnená na webe rezortu dopravy. Jednotlivé projekty budú ohodnotené bodmi podľa toho, ako spĺňajú rôzne formálne či technické kritériá.

slovakia

left justify in out

Záujemcovia o financie na cyklocesty a ďalšiu cyklistickú infraštruktúru majú viac času na podanie svojich žiadostí, informuje o tom Ministerstvo dopravy SR.

Ministerstvo tak vyhovelo požiadavkám zástupcov samospráv a predĺžilo termín uzavretia výzvy z 8. januára 2024 na 31. januára 2024. V druhej cyklovýzve si úspešní žiadatelia rozdelia 30 miliónov eur z Plánu obnovy a odolnosti SR.

O dotácie môžu žiadať mestá, obce, VÚC či rozpočtové organizácie zriadené samosprávami. Maximálna ani minimálna výška príspevku na jeden projekt nie je stanovená, oprávnené náklady na 1 kilometer sa odvíjajú od typu cyklotrasy.

Nové cyklotrasy musia spĺňať princíp 5P: pocit bezpečia, previazanosť, priamosť, príťažlivosť a pohodlie. Všetky dáta treba podrobne uviesť vo formulári, ktorý je dostupný tu: www.mindop.sk/cyklo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: www.mindop.sk, Ilustračné foto (www.rtvs.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies