Veronika Remišová: Prínos členstva v EÚ sa nedá merať iba peniazmi

NETKY.SK • 1 Máj 2021, 13:46 • 2 min
Veronika Remišová: Prínos členstva v EÚ sa nedá merať iba peniazmi

BRATISLAVA - Vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová uviedla, že prínos členstva v Európskej únii sa nedá merať iba peniazmi.

slovakia

left justify in out

Remišová vysvetlila, že členstvo Slovensku prinieslo aj spolupatričnosť s ostatnými národmi Európy. Podľa nej vzájomné výmeny študentov a mládeže, bezvízový styk s množstvom krajín mimo EÚ, či priestor bez hraníc zlepšujú kvalitu života, prinášajú pracovné miesta a umožňujú rozvoj ľudí. „Členstvo v EÚ zároveň zvyšuje vplyv a význam Slovenska vo svete, keďže naši poslanci a ministri rozhodujú o pravidlách pre jeden z najväčších spoločných ekonomických priestorov na svete,“ povedala.

 

Mohlo by vás zaujímať: Podľa Veroniky Remišovej bude rozvoj regiónov prioritným cieľom podpory z eurofondov

 

Európsku úniu vníma ako spoločný projekt, ktorého chyby či nedostatky sú aj problémami Slovenska. Vysvetlila, že tie je potrebné spoločne riešiť a zlepšiť efektivitu fungovania tak, aby to prinášalo čo najväčší prospech pre ľudí, podniky a tvorbu pracovných miest. Podotkla, že Slovensko je v tom spolu s ostatnými krajinami. Slovensko si dnes pripomína 17. výročie svojho vstupu do EÚ. Slovenská republika sa 1. mája 2004 spolu s ďalšími deviatimi krajinami stala súčasťou európskeho spoločenstva.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies