Termín Rooneyho návratu neznámy, potrebuje ešte týždne

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 11:18 • 2 min
Termín Rooneyho návratu neznámy, potrebuje ešte týždne

MANCHESTER - Návrat kapitána anglickej futbalovej reprezentácie Wayna Rooneyho na trávniky sa odkladá. Útočník Manchestru United sa stále zotavuje po zranení kolena, tréner jeho klubového zamestnávateľa Manchestru United Louis van Gaal priznal, že Rooney ešte potrebuje dlhší čas.

slovakia

left justify in out

"Budú to ešte týždne. Nie je blízko návratu," citoval Van Gaala portál mirror.co.uk. "Neviem, koľko týždňov to bude, to nikdy neviete. Liečba prebieha konzervatívne, bolo to bez operácie, musíme počkať a uvidíme," doplnil holandský kormidelník manchesterského klubu.


Tréner anglickej reprezentácie Roy Hodgson priznal, že ak sa Rooney vystrábi zo zranenia, má isté miesto v záverečnej nominácii na tohtoročné majstrovstvá Európy vo Francúzsku, ktoré sa začnú 10. júna. Kormidelník posledného súpera Slovenska v základnej B-skupine šampionátu (20. júna v Saint-Étienne) začiatkom marca dokonca vyhlásil, že v prípade svojho kapitána nebude hľadieť na aktuálnu športovú formu. "Do konca sezóny by mal byť späť, s tým počítam. Forma je pominuteľná. Zato iné jeho kvality, jeho vodcovské schopnosti, ktoré z neho urobili kapitána Anglicka, tie nepodliehajú zmenám, sú dané. Za nič na svete nenechám doma zdravého Wayna Rooneyho schopného hrať futbal, aj keby nebol vo forme. Je to náš kapitán a ten je dôležitý," povedal vtedy Hodgson.


Tridsaťročný Rooney utrpel 13. februára v ligovom dueli na pôjde Sunderlandu (1:2) zranenie pravého kolena a podľa nedávnych prognóz sa do diania mal vrátiť v závere marca. Určite nestihne nadchádzajúce medzištátne prípravné stretnutia Anglicka s Nemeckom (26. marca v Berlíne) a Holandskom (29. marca vo Wembley).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies