Termálne kúpaliská na juhu uzavreli sezónu s pozitívnym výsledkom

NETKY.SK • 28 September 2011, 17:15 • 2 min
Termálne kúpaliská na juhu uzavreli sezónu s pozitívnym výsledkom

Termálne kúpaliská na juhu uzavreli sezónu s pozitívnym výsledkom - Cestovanie Letnú turistickú sezónu termálne kúpaliská na južnom Slovensku uzavreli s pozitívnym výsledkom. Napriek nepriaznivému počasiu v júli sa šéfovia zariadení nesťažujú.

slovakia

left justify in out

img

Letnú turistickú sezónu termálne kúpaliská na južnom Slovensku uzavreli s pozitívnym výsledkom. Napriek nepriaznivému počasiu v júli sa šéfovia zariadení nesťažujú.

Termálne kúpalisko Vadas v Štúrove uzavrelo letnú sezónu so ziskom, povedal riaditeľ kúpaliska Endre Hogenbuch. "To, čo sme stratili v mesiaci júl, dobehli sme v auguste a septembrové počasie len vylepšilo našu bilanciu," uviedol riaditeľ s tým, že rok 2011 bol čo sa týka návštevnosti lepší ako vlaňajší. O presných číslach návštevnosti Hogenbuch nechcel hovoriť, podľa neho štatistické údaje sa ešte spracovávajú. "Každoročne v letnej sezóne máme asi 200.000 návštevníkov, ich počet tento rok bol určite väčší," konštatoval a dodal, že za dobrý výsledok môžu ďakovať novopostaveným piatim toboganom, ktoré sa dali do prevádzky začiatkom júna.

V Patinciach sa celé leto nieslo v narodeninovom duchu, keďže začiatkom júla oslávil Wellness Hotel Patince piate narodeniny. "Pri tejto príležitosti sme pre hosti pripravili atraktívne letné pobyty, na ktoré sme mali veľmi pozitívne ohlasy," uviedla pre TASR marketingová manažérka kúpeľov Anna Plačková s tým, že počas víkendu začiatkom júla sa konala veľká narodeninová party, počas ktorej prebehlo aj žrebovanie narodeninovej súťaže. "Desať výhercov od nás získalo hodnotný pobyt," konštatovala. Dodala, že sezónu uzavreli 28. augusta v štýle Latino party.

"Letnú sezónu sme úspešne ukončili vo Veľkom Mederi, čo sa týka návštevnosti a ekonomickej situácie," konštatoval TASR vedúci ekonomického úseku spoločnosti Thermál Corvinus Tibor Križan. "V mesiaci júl nás navštívilo napriek daždivému a pomerne studenému počasiu v druhej polovici mesiaca o 5000 návštevníkov viac ako v roku 2010. V auguste sme zaznamenali historicky najvyššiu návštevnosť kúpaliska," konštatoval a dodal, že v auguste navštívilo termálne kúpalisko 136.000 návštevníkov, čo je o 27 % viac ako v roku 2010.

Podľa slov vedúceho ekonomického úseku tieto výsledky sa dosiahli vďaka kvalitnej vode. "Kontroly zo strany Regionálneho úradu verejného zdravotníctva a Štátneho zdravotného dozoru ani raz nezistili porušenie hygienických noriem," vyzdvihol a pripomenul, že v máji odovzdali novú vstupnú halu so šiestimi pokladňami a v predchádzajúcom roku bol uvedený do prevádzky nový zábavný bazén s interaktívnymi vodnými hrami. "Počas celoročnej prevádzky pokračujeme v ďalších rekonštrukciách objektu," podotkol Križan.

Na termálnom kúpalisku v Dunajskej Strede bola situácia podobná. "Letná sezóna sa rozbiehala podľa našich predstáv, avšak po niekoľkých slnečných dňoch návštevníkov odradilo chladné počasie. Nakoniec v auguste sa všetko napravilo, navštívilo nás o 20.000 viac ľudí ako v predchádzajúcom roku, takže vedenie kúpaliska je spokojné," informoval šéf zariadenia Ferenc Andrássy a podotkol, že príjmy z letnej sezóny sa použijú na rekonštrukciu kúpaliska, ale počas prác návštevníci ani v zimných mesiacoch nebudú rušení.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies