Generálna prokuratúra zrušila obvinenie advokátke z kauzy Fatima

NETKY.SK • 5 November 2021, 19:38 • 2 min
Generálna prokuratúra zrušila obvinenie advokátke z kauzy Fatima

BRATISLAVA - V prípade, ktorý sa týka reštaurácie Fatima v Trenčíne, figurujú mená ako Monika Jankovská, Tibor Gašpar, Peter Hraško či Robert Krajmer.

slovakia

left justify in out

Prvý námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera zrušil 3. novembra obvinenie advokátky Anny Žedényiovej z kauzy Fatima za zločin marenia spravodlivosti. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

 

img

 

Skutočnosti, ktoré zistil vyšetrovateľ na začiatku procesu, podľa Kanderu neodôvodňovali vznesenie obvinenia. Ani dôkazy, ktoré vykonali po obvinení, nemali preukázať, že by advokátka vedela, ako obhajkyňa zastupujúca klienta v inom trestnom konaní, o tom, že predložila orgánom činným v trestnom konaní falšované dôkazy v podobe pozmenených SMS správ. "Z dôvodu absencie úmyselného zavinenia zahŕňajúceho vedomostnú stránku, ako obligatórneho znaku skutkovej podstaty zločinu marenia spravodlivosti, tak neboli splnené podmienky na trestné stíhanie obvinenej, a to nielen v čase vydania uznesenia o vznesení obvinenia, ale aj v súčasnosti," vysvetlil Skladan.

 

Prečítajte si tiež: Kauza baru Fatima, v ktorej figuruje Monika Jankovská, pôjde pred súd

 

Dodal, že v trestnom konaní nezistili, že by zo strany obvinenej advokátky došlo pri poskytovaní právnej pomoci klientovi k prekročeniu zákonných limitov v rámci platných právnych predpisov.

 

img

 

Okrem iných v kauze prebratia trenčianskej reštaurácie Fatima stíhajú pre zločin vydierania bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku Jankovskú. V marci medzi obvinených pribudli policajný exprezident Tibor Gašpar, bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško a exriaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Robert Krajmer. 

 

Možno vás zaujme: Ukončili vyšetrovanie v kauze Očistec!

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies