Terénna obhliadka zosuvov

NETKY.SK • 21 Jún 2011, 15:38 • 2 min
Terénna obhliadka zosuvov

Terénna obhliadka zosuvov

slovakia

left justify in out

Terénnu obhliadku zosuvov v Chmiňanoch a v Chminianskej Novej Vsi, na úseku pripravovanej diaľnice D1 Fričovce – Svinia urobili zamestnanci ministerstva životného prostredia za prítomnosti zástupcov Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Chminiansky zosuv je zložitým komplexom viacerých svahových deformácií. Trasa diaľnice D1 prechádza týmto zosuvom, ktorý ju ohrozuje v dĺžke približne 500 m.

Strany sa dohodli, že sanačné práce Chminianskeho zosuvu zabezpečí NDS. Vrtné práce pre vybudovanie monitorovacej siete sa na lokalite už začali realizovať.

Chminianska Nová Ves je ďalšie územie, kde pod telesom diaľnice vznikol zosuv. Sústavná bočná erózia potoka Svinka, ale aj intenzívne zrážky v období realizácie prác na pripravovanej diaľnici D1 boli  dôvodom vzniku tohto zosuvu. Sekcia geológie a prírodných zdrojov MŽP SR zabezpečí vypracovanie  odborného inžiniersko-geologického posudku svahovej deformácie, ktorý bude podkladom na ďalšie rokovanie medzi MŽP SR a NDS.

Rodinné domy a ani iné objekty nie sú v súčasnosti zosuvom ohrozené. NDS už začala s realizáciou monitorovacích vrtov.

Zdroj: MŹP SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies