Eduard Heger: Fico ani Pellegrini nepatria do demokratickej a vyspelej krajiny!

NETKY.SK • 19 August 2022, 07:26 • 2 min
Eduard Heger: Fico ani Pellegrini  nepatria do demokratickej a vyspelej krajiny!

BRATISLAVA - Predseda vlády sa vyjadril na sociálnej sieti po tom, ako ho opozičný Hlas vyzval, aby dal v parlamente hlasovať o vyslovení dôvery jeho kabinetu.

slovakia

left justify in out

Premiér znovu v statuse poukázal na trestné konania, ktoré sa vedú proti bývalým nominantom strany Smer, kde pred založením vlastnej strany Hlas pôsobil aj expremiér Peter Pellegrini. 

 

„Bývalý prezident finančnej správy František Imrecze a nominant strany SMER-SD takto spomína vo svojej výpovedi na slová Miroslava Výboha, ktorý sa v mene Petra Pellegriniho poďakoval Michalovi Suchobovi za extra cennú fľašu šampanského. Tá okrem bubliniek údajne obsahovala aj 150 000 eur za jeho politickú podporu virtuálnej registračnej pokladnice. Peter Pellegrini totiž v tom čase zastával post štátneho tajomníka na ministerstve financií," uviedol Eduard Heger na sociálnej sieti. 

 

obrazok


„Hoci sa dnes snaží od strany SMER-SD odtŕhať ako sa len dá, nezaprie v sebe rovnakú DNA. Spomínate si, že by sa niekedy ozval, keď sa vyplavovali korupčné kauzy a spolupráca s oligarchami ako Brhel či Výboh?Alebo keď sa diala paralýza orgánov činných v trestnom konaní, keď bol Robert Kaliňák ministrom vnútra a Bödor bol neoficiálnou hlavou polície?Alebo keď za korupciu už právoplatne odsúdený Dušan Kováčik pravidelne nekonal na čele špeciálnej prokuratúry?" pýta sa premiér. 

 

obrazok

 

„Toto všetko dlhé roky toleroval a odmenou mu bol kariérny rast. Problémy mu robí aj objasňovanie zdrojov na jeho nadštandardný životný štýl. Rovnako ako jeho dvojča Robert Fico nevedel nikdy vysvetliť, odkiaľ berie peniaze na luxus v Bonaparte, tak ani Peter Pellegrini nevie doteraz objasniť, ako pokryl cenu za luxusný byt pri Dunaji," napísal Heger a pokračoval: 


„Slabosťou v jeho živote sú aj luxusné autá. Nedočkali sme sa vysvetlenia, ako financuje prenájom Tuaregu so šoférom, ktorý mu zabezpečila firma SAD Zvolen. No a najnovšie užíva Volvo, ktoré má vraj od sestry. Peter Pellegrini, obdobne ako Robert Fico, nemajú preukázateľné príjmy na luxus, ktorý užívajú. O to je paradoxnejšie, keď si vypýtal v televíznej relácii od občanov financie na podporu jeho strany Hlas. A na záver to zavŕšil výrokom, že by stačilo, ak by im každý poslal 1 000 alebo aspoň 500 eur. Momentálne strana žije len z toho, čo si podľa jeho slov „naškrabká“."

 

obrazok

 

„Hoci občanom sľubuje normálny politický život, tak už len z týchto informácií je jasné, že Peter Pellegrini nemôže byť radený do kategórie akceptovateľných politikov vo vyspelej demokratickej krajine," zakončil predseda vlády svoje vyjadrenie. 

 

Zo sveta: Rusi uviedli jadrové zbrane do stavu pohotovosti!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies