Tento týždeň prišlo na cestách o život už šesť ľudí

NETKY.SK • 19 August 2015, 15:00 • 2 min
Tento týždeň prišlo na cestách o život už šesť ľudí

BRATISLAVA - Neprispôsobenie jazdy, vysoká rýchlosť, precenenie svojich schopností, nesprávny spôsob jazdy. To sú príčiny tragických dopravných nehôd posledných troch dní, pri ktorých prišlo o život šesť osôb.

slovakia

left justify in out

V pondelok (17.8.) sa začala písať čierna kronika v Banskobystrickom kraji, keď v okrese Žarnovica prišiel o život 45-ročný vodič osobného auta. Z doposiaľ nezistených príčin zišiel z cesty a narazil do betónového priepustu odvodňovacieho kanála.

 

V okrese Revúca narazil do protiidúceho vozidla zo zatiaľ nezistených príčin 43-ročný vodič Peugeota, jeho 30-ročný spolujazdec nehodu neprežil.

V utorok (18.8.) vyhasli na cestách tri životy v troch krajoch. V Žilinskom kraji prišiel o život 41-ročný vodič z Česka v dôsledku nesprávneho spôsobu jazdy. Prešiel do protismeru na ceste v smere od Žiliny do Martina, kde sa zrazil s nákladným vozidlom.

 

V Trenčianskom kraji v okrese Partizánske zomrela 54-ročná vodička, keď predbiehala autobus. Pri predchádzaní prešla do protismeru, čelne narazila do protiidúceho nákladného vozidla. Jeho vodič sa zrážke snažil zabrániť tak, že strhol volant, no ľavou stranou narazil do jej auta.

 

Tretia smrteľná nehoda sa stala v Trnavskom kraji na ceste z Trnavy do Bučian. Vodič osobného auta pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a poveternostným podmienkam, dostal šmyk na mokrej vozovke, prešiel do protismeru a narazil do osobného auta a to ešte do ďalšieho. Spolujazdkyňa v druhom aute podľahla vážnym zraneniam po prevoze do nemocnice.

 

Dnes ráno prišla o život 61-ročná chodkyňa v Bratislave, ktorú zrazilo osobné vozidlo. "Napriek klesajúcemu počtu dopravných nehôd a ich následkov (podľa predbežných štatistík od začiatku tohto roka do 16.8. v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka klesol počet nehôd o 53 a počet usmrtených o 15) polícia opätovne vyzýva všetkých účastníkov ciest, aby zodpovedne pristupovali nielen k svojim životom, ale aj k životom ostatných," apeluje Denisa Baloghová z Prezídia Policajného zboru SR.

 

Polícia tiež dôrazne žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. "Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Akákoľvek aktivita Policajného zboru, či už ide o preventívne akcie, napomenutia, alebo varovania, nie je účinná bez podpory samotných účastníkov cestnej premávky," dodala Baloghová.

 

 

map ed

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies