Tento obchodný reťazec na nič nečaká, s plastami skončil už teraz!

NETKY.SK • 3 Jún 2019, 12:22 • 2 min
Tento obchodný reťazec na nič nečaká, s plastami skončil už teraz!

Na Slovensku veľmi obľúbená sieť supermarketov ide príkladom, v jej prevádzkach už jednorazové plasty nenájdete.

slovakia

left justify in out

Jednorazové plasty sú momentálne v oblasti environmentalistiky jednou z hlavných tém. Boj s množstvom odpadu, ktorý sme počas rokov vyprodukovali, bude veľmi komplikovaný. Mnohé organizácie, ale aj jednotlivci sa snažia o osvetu, učia ľudí správne separovať, produkovať menej odpadu a využívať alternatívne materiály. Na to, aby to celé fungovalo, sa však musí začať na začiatku. Tam, odkiaľ sa plasty k ľuďom dostávajú.

 

img

 

Áno, na samom začiatku je výroba. Tu je to však pomerne komplikované, na alternatívne materiály sa bude prechádzať postupne. Avšak v rámci predaja by to mohlo ísť o čosi jednoduchšie. Rozhodnutie je na jednotlivých spoločnostiach, na tom, čo svojim zákazníkom ponúknu. A treba povedať, že Kaufland je v tomto skutočne pokrokový.

 

img

 

Spoločnosť už dávnejšie avizovala, že do konca roka 2019 skončí s predajom jednorazových plastov. Napokon k tomu pristúpil o viac ako pol roka skôr. Od začiatku júna v jednotlivých prevádzkach už nenájdete jednorazové plastové riady ani slamky. Namiesto toho sa na pultoch predajní nachádzajú ekologické alternatívy z papiera a dreva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies