Tento muž predal všetko a odišiel bojovať proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 12 August 2015, 10:59 • 2 min
Tento muž predal všetko a odišiel bojovať proti Islamskému štátu

LONDÝN – Päťdesiattriročný starý otec z britského grófstva Tyne and Wear predal všetko, čo vlastnil a odišiel do Iraku bojovať proti militantom z Islamského štátu, aby bol dobrým príkladom pre svojich vnukov.

slovakia

left justify in out

Jim Atherton, nemá žiadnu armádnu skúsenosť, ale cítil že ľudia veľa rozprávajú ale robia veľmi málo v boji proti terorizmu. Jeho brat údajne zahynul v boji v Iraku.

 

Aby vyzbieral 18-tisíc libier potrebných na cestu a ostatné náklady, predal svoje auto, loď a motocykle.

 

„Som pripravený zomrieť v boji proti Islamskému štátu. Nie som mladík. V roku 2007 som mal infarkt. Je to však niečo, čo cítim že musím spraviť. Chcem, aby moji vnukovia vedeli, kto v skutočnosti som,“ povedal Jim pre britský denník The Sun.

 

img

 

Zbalil si veci, opustil svoj dom a letel do Turecka, odkiaľ sa vybral do Iraku, kde sa pridal ku kresťanskej milícii s názvom „Dwerk Nawsha, alebo „Obetní baránci“.

 

Bol tam od apríla, ale odvtedy prišiel na dva týždne, aby navštívil rodinu. Keď sa vrátil vypočúvala ho tajná služba, ktorá predtým niekoľkokrát hovorila s jeho manželkou.

 

„Vypočúvali ma niekoľko hodín. Povedal som im, že sa vraciam späť do Iraku. Nikoho nenabádam, aby tak urobil, je to niečo, čo musím urobiť iba ja. Nemyslím si, že som Rambo, ale verím, že som dobrý vojak. Samozrejme, že mi chýba rodina a moji psi. Stále mám svoj biely van a keď sa vrátim, získam svoju prácu späť. Ale myslím si, že to bude dlhá vojna a chcem byť pri tom, keď porazíme Islamský štát,“ dodal Jim pre The Sun.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies