Tenisový turnaj Miami Open organizátori pravdepodobne presťahujú

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 17:19 • 2 min
Tenisový turnaj Miami Open organizátori pravdepodobne presťahujú

MIAMI - Spoločný tenisový turnaj Miami Open presented by Itaú ATP World Tour Masters 1000 mužov a WTA Premier Mandatory žien v Miami na Floride sa možno predsa len bude sťahovať, ale len v rámci mesta.

slovakia

left justify in out

Agentúra The Associated Press (AP) s odvolaním sa na svoj nemenovaný zdroj priniesla správu, že majiteľ klubu amerického futbalu Miami Dolphins Stephen Ross má záujem dostať podujatie do svojho komplexu a vedie rozhovory s predstaviteľmi spoločnosti IMG, ktorá vlastní licenciu a turnaj prevádzkuje prostredníctvom firmy International Players Championship.

Minulý týždeň pritom šéf IMG Mark Shapiro na margo dlhotrvajúcich pochybností o zotrvaní turnaja v Miami podľa Sun Sentinel prízvukoval: "Vyjadrím sa jasne: nikdy z Miami neodídeme, milujeme Key Biscayne. Len chceme lepšie podujatie. Zostávame v Miami, to je sľub. Nemáme v úmysle presťahovať sa do Orlanda či kamkoľvek inam. Sme hrdí na naše dedičstvo. Je v tom priveľa histórie a tradície na priechodnosť nejakej zmeny." Osoba informujúca v nedeľu AP konkretizovala, že Ross nechce kúpiť turnaj, iba investovať do výstavby nového tenisového centra na pozemkoch Dolphins.

Americká tenistka Venus Williamsová aj jej mladšia sestra Serena, takisto niekdajšia jednotka svetového rebríčka, vlastnia menšinový podiel na Dolphins a žijú práve na juhu Floridy. "Stephen Ross zbožňuje tenis, ja tiež, takže ... udržme to na juhu Floridy. Ak by to išlo, bola by so rada," povedala 36-ročná trojnásobná miestna šampiónka Venus po svojom nedeľňajšom postupe do osemfinále aktuálnej edície.

V ostatných rokoch sa pod vplyvom obštrukcií pri zamýšľanej expanzii a prestavbe za 50 miliónov USD otvorene hovorilo o budúcom presune turnaja z Crandon Park Tennis Center v Key Biscayne do inej americkej lokácie či dokonca prípadne do Ázie. Najnovšie Shapirovo ubezpečenie naznačilo, že to bol iba "poker", kým jestvovala nádej na schválenie rekonštrukcie.

 

Plány na komplexnú modernizáciu zostali pri ľade - rozhodnutie odvolacieho súdu z decembra 2015 ich definitívne zmarilo. Web Miami Herald vtedy pripomenul, že podujatie má zmluvu ešte do roku 2024 s regiónom Miami-Dade, ale je vypovedateľná, ak okrsok nevyhovie nárokom umožniť rozvoj turnaja. Článok konkretizoval alternatívy v podobe Orlanda, ale aj Dubaja a Pekingu. Sun Sentinel uviedol, že nemenovaný funkcionár Tenisovej asociácie Spojených štátov amerických (USTA) minulý rok v septembri upriamil pozornosť najmä na Orlando s novým národným centrom za 60 miliónov USD.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies