Tenisový turnaj krajín ATP Cup spoznal svojho posledného semifinalistu

NETKY.SK • 10 Január 2020, 15:19 • 2 min
Tenisový turnaj krajín ATP Cup spoznal svojho posledného semifinalistu

BRATISLAVA - V dnešných popoludňajších hodinách sa na premiérovom ATP Cupe v Austrálii obsadila aj posledná miestenka do semifinálových bojov.

slovakia

left justify in out

Srbi hladko cez Kanadu

Srbskí tenisti si v úvodnom piatkovom štvrťfinále poradili s Kanaďanmi hladko 3:0. Prvý rozhodný krok k postupu Srbov cez kanadských mladíkov urobil Dušan Lajovič hladkým triumfom nad 19-ročným Félixom Augerom-Aliassimom 6:4, 6:2. Potom však nasledovala dráma medzi Novakom Djokovičom a 20-ročným Denisom Shapovalovom, ktorú pre seba rozhodol favorizovaný Srb až po 2:41 h premenením štvrtého mečbalu.

 

 

Záverečná štvorhra znamenala už len úpravu výsledku, pôvodne nominovaných hráčov nahradili iní. Zverenci kapitána Nenada Zimonjiča v zostave Nikola Čačič, Viktor Troicki zdolali kanadských súperov Petra Polanského a Adila Shamasdina 6:3, 6:2.

 

Vyjadrenie svetovej dvojky
Kým súboje v základných skupinách ATP Cupu sa hrali v rôznych austrálskych dejiskách, celá vyraďovacia časť sa koná v Sydney a práve tam našli Srbi skvelých fanúšikov. V zápase mali obrovskú prevahu v hľadisku. "Ďakujem, boli ste fantastickí. V Brisbane sme mali veľkú podporu, ale toto je úplne iná úroveň. Som veľmi vďačný všetkým fanúšikom, ktorí nás tak hlasno povzbudzovali, nielen tým srbským," povedal Novak Djokovič v prvom televíznom rozhovore a pridal aj poďakovanie v rodnom jazyku.

 

img

 

Šestnásťnásobného grandslamového šampióna na rozdiel od Davisovho pohára na ATP Cupe teší, že na lavičke okrem kapitána Nenada Zimonjiča sedia aj všetci jeho spoluhráči a tiež slovenský tréner Marián Vajda.

 

img

 

Španieli sa na postup nadreli

Robert Bautista-Agut síce zdolal Kimmera Copejansa 6:1, 6:1, no Rafael Nadal potom prekvapujúco podľahol Davidovi Goffinovi 4:6, 6:7 (3) a rozhodnúť tak musela štvorhra.

 

 

Úradujúci víťazi Davisovho pohára v nej nastúpili s Nadalom a Pablom Carrenom-Bustom, s belgickým párom Sander Gillé, Joran Vliegen prehrali prvý set v tajbrejku. V druhom však súperov brejkli v jedenástej hre a vynútili si supertajbrejk. V ňom prehrávali 0:1 a 2:3, no potom sa dostali k štyrom mečbalom (9:5) a tretí z nich aj využili na postup ďalej.

 

Semifinálové dvojice

Okrem nich medzi štvoricu najlepších prenikli Rusi a domáci Austrálčania. V sobotňajšom semifinále proti sebe nastúpia Rusi so Srbmi a Austrálčania so Španielmi.

 

ATP Cup - štvrťfinále - piatok:

Srbsko - Kanada 3:0
Dušan Lajovič - Félix Auger-Aliassime 6:4, 6:2
Novak Djokovič - Denis Shapovalov 4:6, 6:1, 7:6 (4)
Nikola Čačič, Viktor Troicki - Peter Polansky, Adil Shamasdin 6:3, 6:2

Belgicko - Španielsko 1:2
Kimmer Copejans - Robert Bautista-Agut 1:6, 4:6
David Goffin - Rafael Nadal 6:4, 7:6 (3)
Sander Gillé, Joran Vliegen - Pablo Carreno-Busta, Rafael Nadal 7:6 (7), 5:7, 7:10 (zápasový tajbrejk)

Semifinálové dvojice:
Rusko - Srbsko
Austrália - Španielsko

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies