Tempus v pondelok opäť otvorí predajne a servisy BMW

NETKY.SK • 4 Október 2013, 16:11 • 2 min
Tempus v pondelok opäť otvorí predajne a servisy BMW

BRATISLAVA - Skupina Tempus v pondelok po týždni otvorí opäť svoje showroomy a servisné strediská pre vozidlá BMW. Tie v utorok uzavrela preto, že jej rakúsky importér BMW Vertriebs nechce predĺžiť licenciu pre autorizovaný predaj a servis automobilov.

slovakia

left justify in out

"Našli sme alternatívne riešenie. Dodávateľov náhradných dielov je na trhu veľa, s tým problém nie je," povedal predseda predstavenstva Tempus Group Martin Sojka. "Ideme vlastnou cestou, servis si vieme zabezpečiť a autá začíname dovážať svojimi kanálmi," tvrdí Sojka. Licenciu na autorizovaný predaj však skupina nemá.

Sojka, ktorý ešte v utorok médiám oznámil, že by pre nepredĺženie licencie malo prísť o prácu 221 ľudí, zo situácie viní BMW. Podľa dôveryhodného zdroja z prostredia spoločnosti však za nepredĺženie zmluvy môže hlavne samotné vedenie skupiny Tempus. "To, že Tempus nedostane zmluvu, sme vedeli už pred rokom," povedal ešte v utorok pre tlačovú agentúru SITA zdroj, ktorý si neželal byť menovaný. Tempus mal podľa neho od BMW dostať stopku za kritickú situáciu v podniku. 

"Naša spoločnosť sleduje stratégiu dlhodobých partnerstiev pre dlhodobo udržateľnú predajnú a servisnú sieť," zopakoval stanovisko BMW PR manažér značky Milan Stupka. "V rámci stratégie sme v júni otvorili Auto Palace v Bratislave, koncom októbra pribudne aj nová prevádzka v Košiciach. Rozširujeme aj sekciu motocyklov, dnes (v piatok, pozn. red.) sa otvára nový showroom v Banskej Bystrici. To je znak toho, že BMW na Slovensku zostáva," doplnil. 

Na Slovensku je momentálne šesť autorizovaných predajcov a sedem servisov pre vozidlá BMW. Okrem toho tu pôsobia dve predajné a servisné centrá pre motocykle BMW, ale aj jeden autorizovaný predajca a servis špeciálne pre značku MINI.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies