Košice ochromí štrajk, zastavia verejnú dopravu

NETKY.SK • 7 Máj 2019, 09:46 • 2 min
Košice ochromí štrajk, zastavia verejnú dopravu

KOŠICE – Odborári Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) sa pripravujú na rozsiahly štrajk, ktorý ochromí dopravu v druhom najväčšom slovenskom meste.

slovakia

left justify in out

„Kolektívne vyjednávanie začalo ešte 2. mája 2018 so starým vedením a pokračovalo 23.februára s novým. Zamestnanci a štrajkový výbor nesúhlasili s tým, aby sme naďalej čakali, a tak štrajkový výbor rozhodol, že dňa 9.mája vstupujeme do ostrého štrajku, ktorý bude zatiaľ dvojhodinový,“ uviedol šéf odborovej organizácie vodičov pri DPMK Ivan Horváth.

 

img

„Vedenie mesta Košice sa od začiatku rokovaní s odborármi snaží o obojstranne prospešnú dohodu. Žiaľ, ani dnešné stretnutie k dohode neviedlo. Odborári odmietli aj náš návrh na to, aby podobne ako v prípade U.S. Steelu, viedol vzájomné rokovania sprostredkovateľ, ktorý predloží návrh riešenia sporu. Odborári nám povedali, že nevidia dôvod na využitie tohto zákonného inštitútu,“ povedal po rokovaniach predseda predstavenstva DPMK Marcel Čop.


img


Čop však uviedol aj to, že informácia o dvojhodinovom prerušení dopravy v rámci Košíc ho nepríjemne zaskočila. „Pri rokovacom stole žiadna takáto informácia ani raz nezaznela, preto nepovažujeme takýto postup z ich strany za férový,“ dodal. Aj napriek tomu, že sa z jeho hľadiska odborári nezachovali optimálne, je pripravený na ďalšie rokovania s nimi, pretože jeho hlavným cieľom je nájsť také východisko, ktoré bude prijateľné pre obe strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies