Tel Aviv Fashion Week sa skončil, zaujala izraelská "kráľovná"

NETKY.SK • 26 November 2011, 08:26 • 2 min
Tel Aviv Fashion Week sa skončil, zaujala izraelská "kráľovná"

Tel Aviv Fashion Week sa skončil, zaujala izraelská "kráľovná"

slovakia

left justify in out

img

Týždeň módy v izraelskej metropole Tel Aviv má za sebou úspešný premiérový ročník. Dvadsiatka módnych šou domácich návrhárov priniesla na móla aj exotické modely s inšpiráciou beduínskeho oblečenia i veľkolepé haute-couture róby. TASR informovala Zuzana Kizáková z izraelského veľvyslanectva na Slovensku.
Ako ďalej uviedla, izraelskej móde vzdal hold jeden z najuznávanejších návrhárov sveta Roberto Cavalli, ktorý otvoril podujatie (21.11.) svojou novou kolekciou. Zaujala aj Galit Levi, ktorá patrí medzi špičku módnych tvorcov z Izraela. Kráľovná večerných rób, ako návrhárku prezývajú, sa preslávila i tvorbou originálnych svadobných šiat. Jej modely sa predávajú po Európe, butiky má i v New Yorku a Los Angeles. V roku 2006 bola Galit Levi korunovaná za izraelskú "módnu návrhárku číslo jeden". Je pravidelnou autorkou večerných rób pre izraelskú súťaž krásy Miss, jej modely majú na sebe najkrajšie Izraelčanky, keď reprezentujú na Miss World či Miss Universe. V šatách Galit Levi vyhrala izraelská speváčka Dana International v roku 1998 Eurovíziu.
Módny maratón v Tel Avive zakončila charitatívna prehliadka, na ktorej 40 izraelských celebrít predvádzalo modely 40 návrhárov. Tie sa potom dražili a výťažok poputoval na podporu mládežníckej homosexuálnej organizácie IGY (The Israel Gay Youth Organization).
Tel Aviv sa svojím Týždňom módy plánuje umiestniť na medzinárodnú mapu módy k Parížu, Londýnu či Milánu. "S talianskym Fashion Weekom už dokonca vznikla dohoda, že na milánske móla sa dostanú izraelskí módni tvorcovia," doplnila Kizáková s tým, že organizátori plánujú usporiadať Tel Aviv Fashion Week dvakrát do roka, aby mohli predstaviť zimné aj letné kolekcie. Ďalšia módna udalosť sa uskutoční v apríli 2012. Prvý Tel Aviv Fashion Week navštívilo okolo 10.000 divákov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies