BRATISLAVA - K jeseni patrí nie len padajúce farebné lístie, ale aj tekvica. Z niektorých sa dajú urobiť svietniky, strašidlá či váza, no z tých, ktoré sú určené na konzumáciu pripravíme úžasné jedlá.
V súčasnosti je známych 30 druhov tekvíc. Uchvátia nás svojou farebnosťou, ale aj tvarom.
U nás je najznámejšia na konzumáciu tekvica Hokkaidó. Jej hmotnosť je 2-3 kg, obsahuje vitamín C a E, tekvicové semienka sú bohaté na veľké množstvo vitamínov a minerálov.
Vypestovať tekvicu nie je vôbec náročné, zvládne to aj dieťa. Semienka treba v máji zasadiť, potom stačí už len bohatá zálievka, teplo a občasné hnojenie. Tekvice skladujeme vo vzdušnom, nemrznúcom priestore.
Tým, ktoré sú určené na ozdobu nevadí ani teplo. V obývačke vydržia dlhšie ako vo vlhkej pivnici. Prinášame vám niekoľko receptov.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies