TE: Dukla Trenčín zvíťazila nad HK Nitrou 3:2

NETKY.SK • 24 Január 2015, 08:31 • 2 min
TE: Dukla Trenčín zvíťazila nad HK Nitrou 3:2

TRENČÍN - Hokejisti Dukly Trenčín triumfovali v piatkovom zápase 43. kola Tipsport extraligy nad HK Nitra 3:2. Gólom a asistenciou k tomu dopomohol aj útočník Marcel Hossa, pre ktorého to bol v treťom vystúpení za Duklu premiérový presný zásah v najvyššej slovenskej súťaži.

slovakia

left justify in out

V súboji najkvalitnejšej obrany s najlepším útokom začali lepšie domáci hokejisti. Už v 2. min vysunul Hlinka Šišovského. Ten síce prekorčuľoval obrancov, ale na dôsledné zakončenie mu už nezostal dostatok času. O chvíľu na to uzdravený Filo nedokázala umiestniť puk povedľa gólmana. Trenčania v úvodných minútach lepšie korčuľovali a dokázali využiť zaváhanie Mezeia. Strelu Melicháreka ešte Lakosil vyrazil pred Dudáša, ktorý pohodlne do odkrytej časti bránky otvoril skóre zápasu. O minútu mal vyrovnanie na hokejke Novotný. Nebezpečnú strelu zlikvidoval vyrážačkou Konrád. Ten si užil krušné chvíle pri druhom vylúčení Bokroša, keď sa Trenčín takmer celé dve minúty úpenlivo bránil. 
      

Dukla Trenčín – HK Nitra 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) 
Góly: 11. Dudáš (Melichárek, Šišovský), 29. Bokroš (Hossa, Nemec), 55. Hossa (Melichárek) – 30. Štefanka (Pupák), 56. Bajtek (H.Ručkay).  Rozhodovali: Kubuš, Stano – Kacej, Stanzel.vylúčení: 4:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1. 2122 divákov

 

 

Úvod druhej tretiny priniesol neatraktívny hokej. Všetko sa rozhýbalo až tesne pred polovicou zápasu. V priebehu dvanástich sekúnd šli na trestnú lavicu dvaja hráči Nitry. Dukla dvojnásobnú presilovú hru dokázala využiť za necelých dvadsať sekúnd. Bokrošov tvrdý projektil od modrej čiary skončil v sieti. Odpoveď corgoňov na seba nenechala čakať a ešte v oslabení znížili. Pupákovo zakončenie nedokázala obrana odpratať do bezpečia a Štefanka s prehľadom znížil na 2:1. Dvojgólové vedenie mohol Trenčínu prinavrátiť Bokroš. Brankár v spolupráci s Mezeiom napokon všetko zachránili. Mierne aktívnejší boli naďalej hráči Dukly. Po góle volalo zakončenie Hatalu, ktorý ťažil z práce Melicháreka. 

      

Trenčania sa v záverečnej tretine snažili postrážiť si jednogólové vedenie a vyrážať do nebezpečných kontier. Nitrančanom preto neostávalo nič iné, iba sa tlačiť pred bránku súpera. V 49. min sa v oslabení rútila dvojica Milo – Pukák na osamoteného obrancu. Skúsený bek zakončil tvrdo, ale Konráda neprekvapil. V 51. min po dobrej práci Mila nedokázal trafiť odkrytú bránku Lelkeš. V 55. min Duklu výrazne ku cenným trom bodom priblížil Hossa, ktorý svojím prvým gólom v seniorskom drese Dukly zvýšil na 3:1. O minútu už ale corgoni opäť znížili. Medzi kruhmi zostal nikým nekrytý Bajtek a vycvičil Konráda – 3:2. V dramatickom závere sa Nitra snažila o vyrovnanie, no nepomohla jej ani hra bez brankára. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies