TE: Bystrica do semifinálovej série proti Nitre s rešpektom

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 10:40 • 2 min
TE: Bystrica do semifinálovej série proti Nitre s rešpektom

NITRA - Presne po roku si v semifinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy opäť zmerajú sily hokejisti Nitry a Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

Rovnako ako v minulej sezóne sú v pozícii mierneho favorita hráči HK Nitra, ktorí skončili v základnej časti na druhom mieste, "barani" spod Urpína obsadili tretiu pozíciu. Rozdiel je ten, že pred rokom delilo oboch súperov v tabuľke 13 bodov, tentoraz to boli len štyri. V minulej sezóne v prospech Banskej Bystrice hovorili vzájomné súboje z dlhodobej časti (4 víťazstvá v riadnom hracom čase, jedno po samostatných nájazdoch a jedna prehra, pozn.), teraz je bilancia vzácne vyrovnaná s troma úspechmi pre oboch súperov. Okrem predchádzajúceho ročníka pri postupe Nitry 4:1 na zápasy sa obe mužstvá stretli v play-off ešte raz, vo štvrťfinále 2009/2010 tím spod Zobora triumfoval 4:2 na stretnutia.


Postup do semifinále si obaja súperi zabezpečili v piatich štvrťfinálových dueloch, Nitra vyradila Martin a Banská Bystrica si poradila s Trenčínom. "Proti Martinu sme neodohrali typické zápasy play-off. Tým, že sa Martin v jednotlivých stretnutiach akosi odovzdal, víťazstvá boli omnoho jednoduchšie, ako býva vo vyraďovacích bojoch zvykom. Obvykle sú výsledky v play-off veľmi tesné a rozhoduje jeden gól. V tejto sérii to tak nebolo. Nás, samozrejme, teší, že sme mali dostatok priestoru si odpočinúť a pripraviť sa na semifinále. Teraz sa ukáže, čo v nás je," povedal tréner Nitry Antonín Stavjaňa pre nitra.sme.sk.


Prvé dve víťazstvá "corgoňov" vychytala skúsená opora mužstva Vlastimil Lakosil, ďalšie dve o niečo mladší Michal Valent, a to dokonca bez inkasovaného gólu. Kouč úradujúceho vicemajstra však nechce prezradiť, či mu to skomplikovalo výber gólmanov na semifinále. "Kto bude chytať proti Banskej Bystrici, to si zatiaľ necháme pre seba. V každom prípade sme už predtým deklarovali, že nie je možné brankárov pravidelne striedať. Máme dvojicu vynikajúcich gólmanov, no jedného z nich sme museli uprednostniť. V momente, keď padlo rozhodnutie, okolnosti viac hovorili v prospech Vlasta Lakosila. Ten výborne odchytal záver základnej časti a takisto výborne začal aj sériu s Martinom. Ale tretí zápas sme prehrali a rozhodli sme sa pre zmenu. Jeden dôvod bol, aby záťaž nebola iba na jednom brankárovi. Nastúpil tak Mišo Valent a oba zápasy mu výborne vyšli. Sme iba radi, že obaja brankári podporili výkon tímu v poli," pokračoval tréner Nitry a pred sériou proti Banskej Bystrici doplnil: "Som presvedčený, že pokiaľ budeme zdraví a kompletní, budeme v ofenzíve znovu veľmi nebezpeční. Uvidíme, s akou protiváhou príde Banská Bystrica. Je všeobecne známe, že sa v závere prestupového obdobia enormne snažila svoj tím posilniť. Prišlo pomerne veľa hráčov, dvaja ďalší brankári, posily zo Slovana a tak ďalej. Bystrický tím je naozaj nabitý nielen hviezdnymi menami, ale káder je aj veľmi široký. Myslím si, že séria bude vyrovnaná a verím, že pre nás bude výhoda, že začíname doma. V priebehu tejto sezóny sa neraz ukázalo, že domáce prostredie je pre nás obrovský doping."


Hokejisti Banskej Bystrice si po postupe cez Trenčín uvedomujú, že na nepríjemnú Nitru by ich výkony nemuseli stačiť. "S Duklou sme to dokázali dotiahnuť do konca, no ide iba o prvý krok. Vieme, že musíme hrať o triedu lepšie, ak chceme prejsť cez ďalšieho súpera. Táto séria nám ukázala, čo musíme zlepšovať. Sme ešte ďaleko od toho, aby sme boli v ideáli. Play-off zvládajú tie tímy, ktoré sa zlepšujú od kola ku kolu," konštatoval skúsený center HC '05 Michal Handzuš pre portál Bystricoviny.sk. Kapitán "baranov" Michal Hudec prezradil, že do série proti Nitre vstúpi jeho tím s rešpektom. "Štartovať budeme z rovnakého oddychu ako Nitra. Do semifinále ideme s pokorou, musíme byť pri zemi, hoci by sme všetci radi išli do finále. Oproti minulému roku máme skúsenejší tím, no treba to dokázať aj na ľade," poznamenal Hudec a doplnil: "Pred play-off bol cieľ postúpiť do finále. Ideme do série s rešpektom a budeme bojovať ďalej."


Prvé dve stretnutia série sa uskutočnia 18. a 19. marca v Nitre, ďalšie dve 22. a 23. marca v Banskej Bystrici. Prípadný piaty súboj budú hostiť pod Zoborom 25. marca, šiesty o dva dni neskôr pod Urpínom. Ak ani po šiestich dueloch nebude známy postupujúci tím, definitívne rozhodnutie padne 29. marca v Nitre.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies