TdF: Všetci sledovali Sagana, Štybar to využil

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 19:42 • 2 min
TdF: Všetci sledovali Sagana, Štybar to využil

LE HAVRE - Štvrtkový dojazd 6. etapy do Le Havru bol pre slovenského cyklistu Petra Sagana dobrou možnosťou ukončiť dlhý čas bez etapového víťazstva na Tour de France.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ naposledy sa tešil pred dvoma rokmi v Albi. Ako tradične bojoval až do konca, ale opäť mu to nevyšlo - už tretíkrát v tomto ročníku TdF skončil druhý. V sezóne 2015 obsadil "striebornú" priečku na pretekoch celkovo už dvanásty raz. Na jeho konte je aj sedem jednorázových triumfov a celkové víťazstvo na pretekoch Okolo Kalifornie.

 

Jazdec tímu Tinkoff-Saxo bol v hre o úspech v Le Havre do posledných 300 m. V závere mal dobrú pozíciu, ale musel taktizovať, čo využil nástupom v cieľovom kopci Zdeněk Štybar a český jazdec tímu Etixx - Quick-Step napokon aj zaslúžene triumfoval. 

 

"Štybar zaútočil v poslednom kopci a v skupine okolo mňa nemal nikto tie správne nohy. Všetci čakali, čo budem robiť. Ak by som prenasledoval Štybara, išli by po mne. Vynaložil by som potom množstvo síl a nemohol by som šprintovať. Som spokojný aj s druhým miestom, André Greipel nebol vpredu a ja som získal dôležité body," povedal v rozhovore pre tímový web Peter Sagan. 

 

Záver bol taktickou bitkou. Peter Sagan zostal vpredu bez tímovej podpory, napriek tomu išiel podľa vopred stanoveného plánu. "Dnes som demonštroval, že mám dobré nohy. V týchto pretekoch každý odo mňa čakal víťazstvo. Treba zostať pokojný. Niekedy sa veci zvrtnú iným smerom, inokedy sa podaria. V závere som chcel byť v kopci vpredu a čakať na šprint. Nikto však nesťahoval stratu na Štybara," komentoval Peter Sagan. 

 

Dvadsaťpäťročný Žilinčan je naďalej držiteľom bieleho dresu pre najlepšieho jazdca do 25 rokov. V bodovacej súťaži stráca na Greipela tri body. "Zelený dres som vyhral trikrát v rade, bolo by pekné, ak by sa mi to podarilo opäť. Bude to však veľmi náročné," dodal na tímovom webe Peter Sagan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies