TdF: Peter Sagan prišiel o žltý dres, vyzliekol ho Van Avermaet z BMC Racing

NETKY.SK • 9 Júl 2018, 17:49 • 2 min
TdF: Peter Sagan prišiel o žltý dres, vyzliekol ho Van Avermaet z BMC Racing

CHOLET - Slovenský cyklista Peter Sagan po tímovej časovke prišiel o žltý dres lídra celkového poradia na Tour de France. Sagan nevydržal vysoké tempo svojich tímových kolegov v časovke so štartom aj cieľom v Cholet (35,5 km) a do cieľa prišiel s časovou stratou za najlepšou pätorkou z tímu Bora-Hansgrohe.

slovakia

left justify in out

Nemecké družstvo obsadilo v časovke 7. miesto s odstupom 50 sekúnd na víťazné americké zoskupenie BMC Racing. Novým lídrom celkovej klasifikácie sa stal Belgičan Greg van Avermaet práve z tímu BMC Racing. Paradoxne, práve Van Avermaet vyzliekol Sagana zo žltého dresu aj pred dvoma rokmi, keď ho nosil počas troch etáp na TdF 2016 vôbec po prvý raz v histórii slovenskej cyklistiky.

Časovka na 35,5 km mala štart aj cieľ neďaleko seba v centre Cholet. Po štarte cyklisti zamierili na juhozápad a potom sa cez La Romagne vrátili do Cholet. Jazdilo sa po prevažne zvlnenom teréne s jedným stúpaním po 26 km. Côte de la Séguini?re malo len niekoľko sto metro a nebolo prudké. Na trase boli dva oficiálne medzičasy, prvý po 13 km a druhý na vrchole stúpania na 26,5 km. Časovka mala aj jedno špecifikum. V duchu nových pravidiel UCI o zredukovanom počte pretekárov sa vôbec po prvý raz na podujatí Grand Tour predstavilo osem namiesto doterajších deviatich členov každého tímu a v cieli sa rátal čas štvrtého muža tímu, nie piateho ako doteraz.

Výsledky - Tour de France 2018:

3. etapa - tímová časovka (Cholet - Cholet, 35,5 km): 1. BMC Racing 38:46 min, 2. Sky +4 s, 3. Quick-Step Floors +7, 3. Team Sky +6, 4. Mitchelton-Scott +9, 5. Sunweb +11, 6. Team EF Education First Drapac P/B Cannondale +35, 7. Bora-Hansgrihe +50.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies