Ťažký terénny obytný automobil extra triedy Mercedes Zetros

NETKY.SK • 18 September 2014, 08:00 • 2 min
Ťažký terénny obytný automobil extra triedy Mercedes Zetros

BRATISLAVA - Prvý terénny obytný automobil na platforme vozidla Mercedes-Benz Zetros poháňa radový šesťvalec 7,2 litra BlueTec (240 kW/326 k) kombinovaný so šesťstupňovou automatickou prevodovkou.

slovakia

left justify in out

Jeho obytnú nadstavbu vyhotovila spoločnosť Hartmann Spezialkarosserien. Interiér spracovala firma Hünerkopf. Obytný automobil extra triedy Zetros bol predstavený na výstave Caravan Salon v Düsseldorfe. Od 25. septembra do 2. októbra 2014 bude súčasťou expozície vozidiel s hviezdou na výstave IAA úžitkových vozidiel v nemeckom Hannoveri.

Ťažký (celková hmotnosť 18 t) dvojnápravový terénny obytný automobil Mercedes-Benz Zetros má trvalý pohon všetkých kolies, vysokú svetlú výšku, tri uzávierky diferenciálov a dvojstupňovú rozdeľovaciu prevodovka. Dosahuje 80-percentnú stúpavosť a prebrodí vodné prekážky do hĺbky 1,19 metra.

 

Nadstavba Zetrosu dĺžky 5,6 m a šírky 2,4 m je pre ďalšie zväčšenie dĺžky obytného priestoru o 2,5 m elektricky výsuvná. Má zvlášť stabilné a vynikajúco izolujúce steny, strechu a podlahu z jednodielnych, pozinkovaných dosiek s plastom hrúbky do 10 cm. Nadstavbu a kabínu vodiča spája prechod.

 

img

 

Obytná časť má premyslený pôdorys. Jej exkluzivitu zvyšuje podlaha z prírodného kameňa s odľahčenou konštrukciou, päťkrát lakovaný a leštený vysokokvalitný nábytok z pravého dreva (cukrový javor) i presklená sprcha. Komfort zabezpečuje tiež priestranná sedacia súpravu tvaru L a kuchynská linka, na ktorú nadväzuje v strednom trakte kúpeľňa a toaleta, ako aj samostatná sprchovacia kabína. V zadnej časti je priestranná dvojitá posteľ. Veľká pohovka vo výsuvnej časti má pravú priedušnú kožu.

 

Obytnému Zetrosu nechýba zábavný systém s ozvučením Bose, automatickou satelitnou anténou, dvomi LED obrazovkami a pripojením na internet. Osvetlenie poskytujú svetelné diódy OLED. Dlhodobú nezávislosť od vonkajšej infraštruktúry zabezpečujú posádke vozidla aj dve od seba nezávislé kúrenia, klimatizácia, nádrže s 300 l čerstvej vody a 600 l nafty i lítium-iónové akumulátory so solárnym zariadením a generátorom prúdu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies