Taylor Swift podpísala petíciu za novelizáciu autorského zákona

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 17:08 • 2 min
Taylor Swift podpísala petíciu za novelizáciu autorského zákona

LOS ANGELES - Americká speváčka Taylor Swift podpísala petíciu, ktorá vyzýva k novelizácii zákona ochraňujúceho práva autorov Digital Millennium Copyright Act (DMCA).

slovakia

left justify in out

Predmetom jeho zmeny má byť služba YouTube, ktorá podľa petície vytvorila "chránený prístav" pre porušovanie autorských práv. "Súčasný stav DMCA umožňuje veľkým digitálnym spoločnostiam, aby profitovali z toho, že spotrebiteľom poskytujú možnosť vlastniť každú existujúcu skladbu, zatiaľ čo profit umelcov a autorov sa stále znižuje," uvádza petícia. Právny dokument Digital Millennium Copyright Act podpísal v roku 1998 prezident Bill Clinton.


Taylor Swift v minulosti kritizovala a následne bojkotovala aj službu Spotify, ktorá podľa jej slov umelcov neodmeňuje dostatočne. Okrem rodáčky z amerického Readingu, petíciu podpísali aj anglický hudobník Paul McCartney, Američan Lionel Richie, skupina U2 či speváčka Katy Perry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies