Tavares: Prevzatie európskej divízie GM firmou PSA závody Vauxhall neohrozí

NETKY.SK • 24 Február 2017, 17:11 • 2 min
Tavares: Prevzatie európskej divízie GM firmou PSA závody Vauxhall neohrozí

LONDÝN - Šéf francúzskej automobilky PSA Group Carlos Tavares odmietol obavy, že prípadné prevzatie európskej divízie spoločnosti General Motors (GM) firmou PSA by znamenalo ohrozenie britských závodov.

slovakia

left justify in out

PSA Group a General Motors (GM) minulý týždeň potvrdili, že rokujú o predaji európskej divízie GM, ktorú tvoria Opel a v Británii značka Vauxhall. Tieto diskusie však vyvolali nervozitu v Nemecku aj Británii, či to nepovedie k strate pracovných miest. Šéf PSA Group preto postupne absolvuje stretnutia s politikmi aj odborármi s cieľom ubezpečiť ich o pokračovaní produkcie. V rámci GM Europe pracuje okolo 38.000 ľudí, z ktorých asi polovica v závodoch Opel v Nemecku. Zhruba 4500 ľudí pracuje v Británii.

 

Dnes sa Tavares stretol so šéfom najväčšej britskej odborovej organizácie Unite Lenom McCluskeym, ktorý rozhovory označil za "relatívne pozitívne". Ako dodal, Tavares ho ubezpečil, že napríklad v oblasti produkcie je PSA Group v prípade prevzatia značiek Opel/Vauxhall pripravená záväzky dodržať. Dodal však, že o niektorých otázkach bude potrebné ešte diskutovať.

 

V minulých dňoch Tavares rokoval s nemeckou stranou. Kancelárku Angelu Merkelovú ubezpečil, že Opel si aj po prípadnom prevzatí firmou PSA Group uchová svoju nezávislosť a meniť sa nebudú ani doterajšie garancie v oblasti zamestnanosti a investícií. V rámci kolektívnej zmluvy má okolo 19.000 zamestnancov firmy Opel v Nemecku garantované pracovné miesta do konca budúceho roka. Súčasný vlastník GM sa okrem toho zaviazal k investíciám do závodov až do konca roka 2020.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies