Tatar riskuje zmluvu, no verí v úspech: Možno motyka vystrelí

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 17:36 • 2 min
Tatar riskuje zmluvu, no verí v úspech: Možno motyka vystrelí

BRATISLAVA - Tomáš Tatar sa v pondelok na záverečnom zraze pred odletom na majstrovstvá sveta do Minska už oficiálne pripojil k tímu. Útočník Detroitu Red Wings prišiel medzi spoluhráčov v dobrej nálade a s nádejou, že na šampionáte dosiahne s tímom úspech.

slovakia

left justify in out

Tatar po vypadnutí v play off NHL priletel domov už v piatok, no keďže mal povinnosti, chýbal v sobotňajšej generálke Slovákov proti Nórsku (3:2 pp) v rámci turnaja Slovakia Cup. "Po prílete som mal nejaké povinnosti a chcel som sa stretnúť aj s rodinou, ale stihol som si trochu aj oddýchnuť," uviedol.
     

Aj keď má iba 23 rokov, v súčasnom kádri patrí už medzi tých skúsenejších. Na konte má 34 reprezentačných štartov a sedem gólov, zahral si na uplynulých ZOH v Soči i na dvoch šampionátoch, kde v 16 dueloch strelil štyri góly a pridal tri asistencie. "Ale necítim sa ako starý 'harcovník', naopak, ako mladý, aj keď tých štartov už mám na konte viac," pokračoval.
     

Tatar má pred šampionátom jasný cieľ a to postúpiť do štvrťfinále. "Chalani mali v príprave dobré výsledky a ukázali, že tím má perspektívu. Dúfam, že tak budeme pokračovať aj na majstrovstvách. Myslím si, že každý chce urobiť štvrťfinále a potom je to o jednom zápase. Netreba mať veľké oči, ale možno tá motyka vystrelí. Samozrejme, favoriti sú iní. My ideme bojovať za Slovensko," uviedol.
     

V kádri sa stretne s množstvom známych tvárí. V tíme je totiž až deväť hráčov (Janus, Ďaloga, Valach, J. Brejčák, Hrivík, Tybor, Pánik, Viedenský, Tatar), ktorí na prelome rokov 2008 a 2009 vybojovali na juniorskom šampionáte v Kanade štvrté miesto. "Je tu veľa hráčov, s ktorými sme boli na tom turnaji v Ottawe, ale poznáme sa už skoro všetci. Máme veľa mladých, no po olympiáde sa aj čakalo, že niektorí skúsení hráči na MS neprídu. Aj ďalšie krajiny budú mať takéto mladšie výbery. Tá generačná obmena by sa aj tak raz musela stať," pokračoval Tatar, ktorý verí, že práve v mladíckej dravosti môže byť veľká výhoda slovenského výberu: "Určite áno. Myslím si, že najväčší problém môže byť nejaká nervozita pred zápasom, ale to opadne. Sme mladí chalani, dobre korčuľujeme a musíme sa o výsledky pobiť."
     

Tatar absolvoval prvý spoločný tréning s tímom až v pondelok poobede a zatiaľ nevedel, kam ho tréner zaradí. "Ešte neviem, kde budem hrať. Viem iba ako hrali chalani posledný zápas. Formácie sa ale môžu meniť počas zápasu a aj medzi zápasmi, je to na trénerovi," uviedol. Spolu s Marekom Viedenským a Richardom Pánikom by mohol opäť vytvoriť produktívny útok z MSJ v Ottawe. Podľa trénera Vladimíra Vůjteka sa tak minimálne v prvom zápase s Českom nestane.
     

Bývalý reprezentant SR do 20 rokov zažil v zámorskej NHL svoju najlepšiu sezónu. Hoci sa detroitská púť v play off skončila už v 1. kole na Bostone, zaznamenal v základnej časti 39 kanadských bodov (19+29). "Som trošku sklamaný z toho, akým spôsobom sme vypadli s Bostonom, ktorý nás prevalcoval. Na druhej strane sme mali mladý tím, veľa skúsených hráčov bolo zranených, takže sme boli radi, že sme sa dostali do play off. Osobne to bolo raz hore a raz dole, ale keby mi niekto pred sezónou povedal, že to takto dopadne, určite by som to bral," zhodnotil ročník v zámorí.
     

Tatar po vypadnutí z play off neváhal s príchodom do národného tímu napriek tomu, že s Detroitom ešte nepodpísal novú zmluvu a v prípade vážnejšieho zranenia na šampionáte by podstúpil veľký risk. "V blízkej dobe by som mal podpísať novú zmluvu. Samozrejme, nie je to jednoduché rozhodnutie. Musím mať poistku, keby som sa náhodou zranil, aby som bol nejakým spôsobom zaistený. Nemal som zranenie, tak dúfam, že sa ani nič také neprihodí. V klube to berú tak, že je to tvoj risk. Je to biznis, riskuješ ty, nie oni, takže keď chceš ísť, zakázať ti to nemôžu," dodal Tatar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies