Vodičov v Trenčianskom kraji čakajú výrazné dopravné obmedzenia

NETKY.SK • 3 Apríl 2023, 11:30 • 2 min
Vodičov v Trenčianskom kraji čakajú výrazné dopravné obmedzenia

KOŠICE - Dnešným dňom začínajú v okrese Partizánske rozsiahle dopravné obmedzenia, predpokladá sa, že potrvajú 12 mesiacov. Obmedzenia súvisia s blížiacou sa rekonštrukciou úseku na ceste II/511. Stavebné práce bude pre Trenčiansky samosprávny kraj realizovať Združenie Veľké Uherce – Skýcov – 3. etapa, ktorého členmi sú spoločnosti EUROVIA SK a ViOn.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s nadchádzajúcimi stavebnými prácami sa vodiči musia pripraviť na úplnú uzávierku cesty. „Doprava sa kvôli oprave cesty musí úplne vylúčiť z dôvodu stiesnených pomerov a náročnosti horského prostredia. Bude preto vedená po obchádzkovej trase s dĺžkou 37 km. Premávka bude usmernená dočasným dopravným značením,“ informuje Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK.

 

Odklon vozidiel sa začne v križovatke ciest I/64 a II/511 a bude smerovať po I/64 na Partizánske a pokračovať po II/593 smerom na Topoľčany. V obci Bošany sa vozidlá odklonia na cestu III/1750 na Skýcov, kde trasa obchádzky na križovatke ciest III/1750 a II/511 končí. 

 

Z cesty II/511 je doprava nad 12 t od Zlatých Moraviec a nad 7,5 t od Veľkých Uheriec existujúcim dopravným značením vylúčená. Na ceste II/593 je dopravným značením nákladná doprava nad 12 t, s výnimkou dopravnej obsluhy, taktiež vylúčená. Z ciest III. triedy je v zmysle Zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke, §39, nákladná doprava nad 12 t vylúčená. Predpokladá sa, že obchádzka potrvá približne 12 mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies