Neuveriteľný comeback Toronta, Tatar opäť skóroval

NETKY.SK • 24 December 2019, 10:14 • 2 min
Neuveriteľný comeback Toronta, Tatar opäť skóroval

USA/KANADA - Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil v noci na utorok v NHL dva góly. Montrealu Canadiens pomohol k triumfu vo Winnipegu 6:2. Dvadsaťdeväťročný útočník sa presadil po šiesty raz z predchádzajúcich siedmich stretnutí. V tejto sezóne má na konte 15 zásahov, celkovo 32 bodov.

slovakia

left justify in out

Habs s Tatarom na víťaznej vlne

Tomáš Tatar zažil opäť jednu zo svojich lepších nocí v NHL. V kanadskom derby, kde sa Montreal postavil Winnipegu skóroval náš útočník už v 16. minúte, keď sa mu podarilo vyrovnať v presilovej hre na 1:1. O 72 sekúnd sa postaral o ďalší zápis, keď dostal svoj tím do vedenia. Na ľade strávil 18:08 minúty a pripísal si aj dva plusové body.

 

img

 

Dva góly strelil aj jeho kolega z prvého útoku Phillip Danault. "Myslím si, že celá naša formácia hrá veľmi dobre a máme skvelú formu. Tvrdo pracujeme a snažíme sa pomáhať tímu. Asi aj preto sa nám na konci roka tak darí," povedal pre NHL.com Tatar. Montreal zvíťazil šiestykrát z ôsmich zápasov.

 

 

Vo floridskom derby bodoval aj Černák

Derby sa odohralo aj na opačnej strane pri Mexickom zálive. Obranca Tampy Bay Erik Černák sa na domácom víťazstve nad Floridou 6:1 podieľal asistenciou. Hrdinom Lightning sa stal Nikita Kučerov, ktorý dosiahol tri body (1+2) a pokoril hranicu 500 bodov v NHL. Tampa Bay sa dostala do vedenia už po 41 sekundách, keď Černákovú strelu dorazil do bránky Brayden Point. "Toto sa nám nesmie stávať, najmä nie proti divíznym rivalom," zhodnotil duel brankár Floridy Sergej Bobrovskij.

 

 

Medvede dominovali aj bez svojho kapitána

Boston Bruins bez Zdena Cháru na vlastnom ľade zdolal Washington Capitals v divolekj prestrelke, ktorá napokon skončila 7:3. V domácej bránke dostal už tradične prednosť Tuukka Rask pred Jaroslavom Halákom. Dokázal zaznamenať 39 zákrokov, a aj vďaka jeho výkonu dostal Boston "len" 3 góly.

 

img

 

Chára absentoval pre menší operačný zákrok čeľuste. V drese hostí Richard Pánik odohral 7:56 minúty bez bodového zápisu. Bruins prerušili trojzápasovú sériu bez víťazstva. Boston potiahla okrem brankára trojica Patrice Bergeron, autor dvoch gólov, Brad Marchand a David Krejčí s gólom a dvoma asistenciami. Najlepší kanonier súťaže David Pastrňák tentoraz neskóroval, no trikrát asistoval. 

 

 

Šialenstvo na ľade Maple Leafs

Divoký zápas videli diváci v Toronte. Domáce "javorové listy" prehrávali po druhej tretine 3:5, no napokon zvíťazili 8:6. V priebehu 59 sekúnd pritom strelili tri góly, dvakrát sa presadil Mitchell Marner, ktorý v dueli aj trikrát asistoval. Vyrovnal tak svoje bodové maximum v jednom stretnutí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hollsy’s mad hops

Príspevok, ktorý zdieľa Toronto Maple Leafs (@mapleleafs),

 

"Bolo v tom veľa adrenalínu. Pri mojom prvom góle som dostal skvelú prihrávku od Austona Matthewsa, pri druhom sa mi podarilo predrať cez obrancov a skórovať. Cítil som sa ako dieťa, akoby som mohol stráviť na ľade celú večnosť. Dosiahli sme veľké víťazstvo, ale cítili sme, že na to máme," opísal duel Marner. Tri body dosiahol jeho spoluhráč John Tavares (1+2), stihol ich nazbierať za 5:10 minúty úvodného dejstva.

 

 

Kým útočníci boli vo vytržení, iný pohľad mali brankári. Hosťujúci James Reimer vydržal iba päť minút a po treťom inkasovanom góle prenechal miesto Petrovi Mrázkovi. "Bol to zrejme najšialenejší zápas, aký som zažil. Snažil som sa len koncentrovať a starať iba o to, čo môžem ovplyvniť. Myslel som iba na ďalší puk, ktorý na mňa letel," povedal Frederik Andersen z Toronta.

 

Výsledky nočných zápasov NHL:

Toronto - Carolina 8:6

Minnesota - Calgary 3:0

Boston - Washington 7:3

New York Islanders - Columbus 2:3

Philadelphia - New York Rangers 5:1

Tampa Bay - Florida 6:1 /E. ČERNÁK za domácich 0+1/

Ottawa - Buffalo 3:1

Nashville - Arizona 3:2

Winnipeg - Montreal 2:6 /T. TATAR za hostí 2+0/

Chicago - New Jersey 1:7

Los Angeles - St. Louis 1:4

Vancouver - Edmonton 4:2

Vegas - Colorado 3:7

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies