Tampa je vo finále konferencie, Boston sa lúči s playoff

NETKY.SK • 1 September 2020, 09:34 • 2 min
Tampa je vo finále konferencie, Boston sa lúči s playoff

EDMONTON/TORONTO - Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom postúpili do finále Východnej konferencie NHL. V piatom súboji 2. kola play off v Toronte zdolali Boston 3:2 po dvojnásobnom predĺžení a celú sériu vyhrali 4:1 na zápasy.

slovakia

left justify in out

História sa pravidelne opakuje

Opäť sa raz v playoff potvrdilo pravidlo, že najlepší tím po základnej časti nevyhrá Stanleyho pohár. Tento rok to v skrátenej regulárnej sezóne vyšlo na Boston, no hráči Bruins po reštarte akoby stratili to čaro, ktoré zdobilo ich hru do marca. Víťaz Stanley Cupu 2019 St. Louis Blues skončil tohto roku ešte horšie, keď vypadol už v prvom kole na Vancouveri Canucks.

 

img

 

Výkon Slovákov v drese Bostonu nestačil

Halák predviedol niekoľko skvelých zákrokov (32 z 35 striel), ale ani jeho dobrý výkon napokon Bostonu nestačil. Viac ako 26 minút bol na ľade Chára, ktorý si okrem druhej asistencie v tohtoročnej nadstavbe a 52. v kariére, pripísal plusový bod, dve strely a štyri trestné minúty. Obranca Lightning Černák odohral necelých 26 minút s bilanciou jeden mínusový bod a jedna strela. 

 

img

 

Zápas

Skóre duelu otvoril v 25. minúte strelecky disponovaný Ondřej Palát, keď tečoval strelu Kevina Shattenkirka. Český útočník napol sieť v štvrtom zápase play off za sebou, čo pred ním v drese Tampy dokázali len Steven Stamkos (2015, 2018), Vincent Lecavalier (2007) a Martin St. Louis (2003).

 

 

Boston vyrovnal po českej spolupráci Davida Krejčího s Davidom Pastrňákom, ale Anthony Cirelli v tretej tretine ďalším tečom zvýšil na 2:1 pre Lightning. Bruins udržal v hre o postup Krejčí, keď dve a pol minúty pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal na 2:2. V 95. minúte však napokon rozhodol po dvojnásobnom predĺžení o triumfe v zápase aj v celej sérii obranca Bolts Victor Hedman.

 

Sklamaný Cassidy

Boston vyslal na bránku súpera 47 striel, ale v bránke "bleskov" opäť žiaril Andrej Vasilevskij. "Sme sklamaní, myslím si, že sme dnes boli lepším tímom. Chceli sme dostať sériu do šiesteho zápasu a potom by sa mohlo stať všeličo. Škoda, mali sme na to," povedal tréner Bostonu Bruce Cassidy.

 

Zranenie ruského snajpera

Tampa zvládla duel aj bez svojej najväčšej hviezdy Nikitu Kučerova, ruského krídelníka v prvej tretine zasiahol nešťastne hokejkou do tváre Chára, za čo dostal dvojnásobný menší trest. Kučerov zostal krátko ležať na ľade a potom zamieril do šatne.

 

 

Na začiatku druhej tretiny sa vrátil do akcie, ale necelých sedem minút pred druhou sirénou opäť zmizol v útrobách štadióna a už sa na ľad nevrátil. Tréner Tampy Jon Cooper dúfa, že na konferenčné finále, ktoré sa uskutoční už v Edmontone, bude Kučerov pripravený. Tampa sa v ňom stretne s víťazom série New York Islanders - Philadelphia, "ostrovania" vedú 3:1 na zápasy.

 

Kanonáda Avs

Colorado strelilo v súboji o udržanie sa v sérii s Dallasom päť gólov v prvej tretine, čo je najviac v klubovej histórii v play off a znížilo stav série na 2:3. Hokejisti Avalanche dali štyri góly v priebehu dvoch minúť a 36 sekúnd, čo je tesne za rekordom v play off. Víťazstvo Avalanche vychytal Michael Hutchinson, ktorý vo svojom prvom štarte v play off od začiatku zápasu zaznamenal 31 zákrokov. Prví dvaja brankári Colorada Pavel Francouz a Philipp Grubauer neboli pripravení na zápas.

 

 

Návrat medzi žŕdky vôbec nevyšiel brankárovi Dallasu Benovi Bishopovi, ktorý nastúpil prvýkrát od 20. augusta. Z 19 striel dostal štyri góly a ešte v priebehu prvej tretiny ho nahradil Anton Chudobin.

 

Neuveriteľný MacKinnon

Gól a asistenciu zaznamenal útočník Colorada Nathan MacKinnon a bodoval tak vo všetkých trinástich zápasoch play off tejto sezóny. Klubový rekord už prekonal, teraz atakuje na najlepšie zápisy NHL.

 

img

 

Aktuálne je jeho výkon štvrtý najlepší v histórii, viac zápasov za sebou bodovali len Bryan Trottier (18 zápasov za New York Islanders v roku 1981), Mark Messier (14, Edmonton Oilers, 1988) a Bobby Orr (14, Boston Bruins, 1970). Andrej Sekera bol na ľade 12 minút a 48 sekúnd a zaznamenal mínusku. Séria pokračuje šiestym zápasom v noci na štvrtok (2.00 SELČ).

 

2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie

piaty zápas:

Tampa Bay - Boston 3:2 po dvojnásobnom predĺžení /HALÁK kryl 32 z 35 striel, CHÁRA (obaja Boston) 0+1/

/konečný výsledok série: 4:1, Tampa postúpila do konferenčného finále/

 

semifinále Západnej konferencie

piaty zápas:

Colorado - Dallas 6:3

/stav série: 2:3/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies