Taliansky premiér poprel, že vláda pripravuje zvýšenie daní

NETKY.SK • 22 August 2014, 10:07 • 2 min
Taliansky premiér poprel, že vláda pripravuje zvýšenie daní

RÍM - Taliansky premiér Matteo Renzi vo štvrtok poprel, že by jeho vláda plánovala zvyšovanie daní či znižovanie dôchodkov.

slovakia

left justify in out

Taktiež odmietol, že by vláda chcela prijať dodatočné opatrenia, ktoré by korigovali tohtoročný rozpočtový deficit. Počas leta sa opakovane objavovali správy v médiách o tom, že Renziho kabinet musí prijať "minirozpočet“, aby krajina splnila cieľ v oblasti rozpočtového deficitu. Talianska ekonomika sa totiž neočakávane prepadla do recesie. "Každý, kto hovorí o škrtoch dôchodkov alebo o minirozpočte, hovorí o veciach, ktoré nemáme v agende,“ povedal Renzi.

 

"Budú nové dane keď sa ľudia vrátia z dovoleniek? Nie, naopak budeme sa snažiť pokračovať v znižovaní daní,“ uviedol Renzi. Talianska ekonomika v druhom štvrťroku oslabila o 0,2 % a klesala jedenásty kvartál za posledných dvanásť kvartálov. Väčšina analytikov očakáva, že talianska ekonomika tento rok rásť nebude, alebo posilní len mierne. Oficiálna vládna prognóza počíta s hospodárskym rastom na úrovni 0,8 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies