Taliansky bobista Frullani mal pozitívny dopingový test

NETKY.SK • 22 Február 2014, 09:24 • 2 min
Taliansky bobista Frullani mal pozitívny dopingový test

ČERVENÁ POĽANA - Taliansky bobista William Frullani mal na ZOH v Soči pozitívny dopingový test. Informoval o tom Taliansky olympijský výbor (CONI), ktorý hriešnika okamžite poslal z dejiska hier domov. Frullani sa tak stal druhým účastníkom olympiády v Soči po nemeckej biatlonistke Evi Sachenbacherovej-Stehleovej, ktorý mal pozitívny nález na zakázanú substanciu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

CONI v piatok v stanovisku uviedol, že Frullani mal pozitívny test na dymetylamylamín vo vzorke, ktorú mu odobrali 18. februára v Olympijskej dedine. O situácii už Taliani informovali aj Medzinárodný olympijský výbor (MOV). Tridsaťštyriročný Frullani požiadal podľa CONI o opätovný test, ale aj ten potvrdil prítomnosť zakázanej látky. Namiesto neho bude v štvorbobe talianskej reprezentácie štartovať Samuele Romanini. 
      

"Je to obrovské sklamanie, pretože toto sú veci, ktoré by sa v športe nemali stávať a tiež preto, lebo naša federácia odsudzuje doping. Musíme ešte presne zistiť, čo sa stalo. Ešte je priskoro vynášať súdy a robiť závery, ale isté je, že to čo urobil je pre športovcov neprípustné," povedal pre agentúru Reuters prezident Talianskej federácie zimných športov Flavio Roda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies