Talianski mafiáni nútili obchodníkov kupovať vianočné hviezdy po 100 eur

NETKY.SK • 18 December 2013, 12:56 • 2 min
Talianski mafiáni nútili obchodníkov kupovať vianočné hviezdy po 100 eur

RÍM - Talianska polícia zatkla štyroch predpokladaných členov mafiánskeho gangu, ktorí od obchodníkov v Neapole v predvianočnom období vymáhali výpalné.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom britská rozhlasová a televízna spoločnosť BBC. Zadržaní muži nútili neapolských obchodníkov kupovať od nich za stonásobok veľkoobchodnej ceny črepníkové kvetiny druhu Poinsettia, známe aj ako vianočné hviezdy. V prípade, že obchodník ich "predvianočnú ponuku" odmietol, zničili mu zariadenie obchodu. Polícia uviedla, že "na dvere neapolských obchodníkov a podnikateľov v predvianočnom období neklopal Santa Claus, ale štyria vyslanci mafiánskeho klanu Mazzarella". Predajom vianočných hviezd po viac ako 100 eur za kus sa snažili získať financie na podporu rodín väznených členov mafie alebo na súdne poplatky. BBC pripomenula, že výpalníctvo je stále veľmi častou súčasťou života obchodníkov a podnikateľov na juhu Talianska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies