Talianskeho lekára po vyliečení z eboly prepustili z nemocnice

NETKY.SK • 2 Január 2015, 15:48 • 2 min
Talianskeho lekára po vyliečení z eboly prepustili z nemocnice

RÍM - Taliansky lekár, ktorý sa nakazil ebolou počas práce v západoafrickej Sierre Leone, sa z ochorenia vyliečil a dnes ho prepustili z nemocnice v Ríme. Informovali o tom svetové agentúry.

slovakia

left justify in out

Usmievajúci sa Fabrizio Pulvirenti novinárom v Spallanzaniho nemocnici povedal, že keď bol ťažko chorý, snažil sa analyzovať svoje príznaky, aby si udržal aktívnu myseľ. "Potom prišiel moment, keď som si prestal uvedomovať, čo sa okolo mňa deje, a nepamätám si nič, čo sa stalo za asi dva týždne," dodal s poďakovaním sa tým, ktorí sa oňho starali.
     

Päťdesiatnik Pulvirenti bol prvým talianskym pacientom s ebolou. V Sierre Leone pracoval pre taliansku humanitárnu skupinu Emergency. Po nákaze ho previezli letecky do Ríma koncom novembra a podľa nemocnice dostával okrem iného rovnaké experimentálne lieky ako pacienti v USA a ďalších európskych krajinách.
     

Podľa Pulvirentiho nie je možné určiť, kedy sa presne počas liečby ľudí nakazených ebolou infikoval. Lekár dodal, že keď bude znova pri plnej sily, bude uvažovať o návrate do Sierry Leone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies