Talianska vláda bude večer rokovať o opatreniach na riešenie finančnej krízy

NETKY.SK • 12 August 2011, 15:12 • 2 min
Talianska vláda bude večer rokovať o opatreniach na riešenie finančnej krízy

Talianska vláda bude večer rokovať o opatreniach na riešenie finančnej krízy

slovakia

left justify in out

img

Taliansky premiér Silvio Berlusconi zvolal dnes na 17.00 h mimoriadne zasadnutie vlády, aby prerokovala naliehavé finančné opatrenia. Oznámil to dnes úrad vlády.
      Talianska vláda hľadá, kde by mohla ušetriť ďalších 20 miliárd eur, aby splnila zrevidovaný cieľ dostať rozpočet do rovnováhy do roku 2013 a upokojila tak obavy finančných trhov o solídnosť verejných financií Talianska.
      Minister financií Giulio Tremonti povedal, že možné opatrenia zahŕňajú privatizáciu lokálnych služieb, zvýšenie dane z kapitálnych ziskov, okamžité zvýšenie veku odchodu do dôchodku pre ženy v súkromnom sektore a presun nenáboženských sviatkov na nedele, aby sa zvýšila produktivita.
      Horúčkovité rokovania premiéra s ministrom financií a ďalšími členmi kabinetu a koaličnými lídrami pokračovali v noci na dnes do skorých ranných hodín v premiérovej rezidencii v Ríme.
      Zdroj blízky prezidentovi vo štvrtok oznámil, že prezident Giorgio Napolitano chce, aby vláda urýchlene prijala mimoriadne úsporné opatrenia, a vedie rozhovory s opozíciou s cieľom zistiť, či ich tiež podporí. Stredopravá vláda Berlusconiho urýchľuje kroky k hospodárskym reformám a znižovaniu deficitu, na ktoré vyzvala Európska centrálna banka a najväčší európski partneri Talianska z EÚ.
      Vládny zdroj tlačovej agentúre Reuters povedal, že kabinet by mohol opatrenia schváliť už dnes.
      Napolitano je v posledných dňoch v centre rokovaní o úsporných opatreniach. Stretol sa s Berlusconim, opozičnými lídrami a guvernérom centrálnej banky Mariom Draghim.
Zdroj: TASR/AP, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies