Talianska polícia objavila v člne s migrantmi osem mŕtvych tiel

NETKY.SK • 3 Február 2023, 11:45 • 2 min
Talianska polícia objavila v člne s migrantmi osem mŕtvych tiel

Agrigento - Talianska pobrežná stráž objavila počas záchrany člna s utečencami pri ostrove Lampedusa telesné pozostatky ôsmich ľudí, ktorí zomreli od hladu a na podchladenie.

slovakia

left justify in out

Bola medzi nimi aj žena vo vysokom štádiu tehotenstva. V piatok o tom informovali tamojší predstavitelia. TASR správu prevzala z agentúry ANSA. Na palube člnu, ktorý vyplával v sobotu v ranných hodinách z tuniského mesta Sfax, sa nachádzalo niekoľko desiatok utečencov z viacerých afrických krajín vrátane Kamerunu, Mali, Pobrežia slonoviny, Nigeru či Burkiny Faso. Pobrežnej stráži sa podarilo zachrániť 42 z nich, pričom všetci boli podchladení, dehydrovaní a premočení. Osem tiel migrantov, medzi ktorými bolo päť žien a traja muži, polícia previezla do márnice v obci Cala Pisana. Úrady nariadili vykonanie súdnej pitvy. Keďže záchranná akcia sa konala v maltských vodách, talianskej pobrežnej stráži vypomáhali aj príslušné orgány z Malty. Zachránení utečenci vypovedali, že jednou z obetí bola i žena s novorodencom, ktorý počas plavby zomrel na podchladenie. Matka ho následne hodila do mora. Jeden z mužov na palube sa domnieval, že dieťa ešte žije a skočil do vody, aby ho zachránil, no sám sa utopil. Neskôr zomrela aj matka novorodenca. Prípadom sa už začala zaoberať aj prokuratúra v sicílskom meste Agrigento, pod ktorú ostrov Lampedusa spadá. Začala trestné stíhanie voči neznámemu páchateľovi vo veci nezákonného prevádzačstva, ktoré viedlo k úmrtiu inej osoby. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona