FOTO Amriho zbraň sa zhoduje s tou, ktorou zomrel poľský kamionista

NETKY.SK • 4 Január 2017, 14:17 • 2 min
FOTO Amriho zbraň sa zhoduje s tou, ktorou zomrel poľský kamionista

RÍM - Tou istou zbraňou, ktorou hľadaný tuniský terorista Anis Amri mieril na policajnú hliadku pri Miláne, bol zastrelený aj vodič poľského kamiónu použitého pri útoku na vianočné trhy v Berlíne. Potvrdila to dnes talianska polícia.

slovakia

left justify in out

Tunisan Amri, ktorý neúspešne žiadal o azyl v Nemecku, podľa zistení vyšetrovateľov 19. decembra uniesol poľský kamión a jeho vodiča zastrelil. Terorista následne týmto kamiónom vošiel na preplnené vianočné trhy, pričom celkove zahynulo 12 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Amri zahynul 23. decembra v prestrelke s talianskou políciou na predmestí Milána.

 

Prezident nadácie spravujúcej Dom dejín Nemeckej spolkovej republiky v Bonne Hans Walter Hütter pripustil, že toto múzeum by mohlo do svojich zbierok zaradiť časť kamióna použitého pri berlínskom útoku.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies