Taliani začínajú byť zúfalí, kradnú a vyhrážajú sa revolúciou

NETKY.SK • 31 Marec 2020, 15:12 • 2 min
Taliani začínajú byť zúfalí, kradnú a vyhrážajú sa revolúciou

Taliansko je krajina, ktorá má najväčší počet úmrtí na následky nákazy koronavírusom. K dnešnému dňu hlási krajina viac ako 11,5-tisíc úmrtí, pričom je nakazených vyše 101-tisíc ľudí. Taliani situáciu nezvládajú, kvôli hladu vykrádajú obchody.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

3 týždne karantény

Taliani stratili svoju trpezlivosť, keďže ani po 3 týždňoch povinnej domácej karantény sa situácia v ich krajine nezlepšuje. Celé Taliansko má obmedzený voľný pohyb, pričom vyjsť z domu môžu len za účelom nákupu liekov, potravín alebo cestovaním do práce.

 

Zúfalí Taliani zdieľajú na sociálnych sieťach videá, kde prosia o pomoc. Mnohé domácnosti nemajú po 21 dňoch karantény peniaze ani na jedlo, niektorí obyvatelia sa rozhodli preto potraviny ukradnúť.

 

img

Vyčerpaná sestrička v talianskej nemocnici

 

Taliani nemajú peniaze na potraviny

Jedno z videí, ktoré sa na internete šíria, zobrazujú otca s jeho malou dcéru. Otec video adresoval premiérovi, pričom upozornil na fakt, že on aj jeho dcéra sú nútení už niekoľko dní jesť len suchý chlieb, keďže nemajú peniaze na iné potraviny. Pritom vyzdvihol, že ak sa situácia nezmení, premiér môže očakávať revolúciu. Ďalšie video zobrazuje muža, ktorý po zistení, že je banka v jeho rodnom meste zatvorená, kontaktoval policajtov. Do banky sa potreboval dostať z dôvodu, aby vyzdvihol dôchodok jeho matky, čo je podľa jeho slov momentálne jediný príjem jeho rodiny. Policajtov prosil, aby mu pomohli a prišli sa pozrieť k nemu domov a presvedčili sa, že doma nemajú už žiadne potraviny.

 

img

 

Juh začala ovládať mafia

Najhoršia situácia je na juhu Talianska, ktoré začala ovládať mafia. Zverejnené boli zábery polície, ktorá zasahovala v supermarketoch v meste Palermo na Sicílii. Na sociálnych sieťach boli zriadene organizované skupiny, ktoré mali spoločne vykradnúť tamojšie supermarketyStarosta mesta Palermo sa vyjadril, že zločinecké gangy zneužívajú situáciu a podnecujú násilie. Tiež varuje, že nastane sociálna kríza.

 

 

Záchranný balíček premiéra Conteho

Premiér Giuseppe Conte vyčlenil na podporu ekonomiky 25 miliárd eur, no peniaze sa vraj nedostali ku každému. Okrem iného veľké množstvo Talianov pracuje na čierno, preto nemajú na peniaze nárok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies