Na pôde britského parlamentu sa našiel kokaín. Stopy po drogách objavili aj neďaleko Johnsonovej kancelárie

NETKY.SK • 6 December 2021, 21:17 • 2 min
Na pôde britského parlamentu sa našiel kokaín. Stopy po drogách objavili aj neďaleko Johnsonovej kancelárie

LONDÝN - Testy na prítomnosť drogy kráľov sa našli na 11 miestach, kam majú prístup iba poslanci, zamestnanci či médiá.

slovakia

left justify in out

Predseda Dolnej snemovne britského parlamentu Lindsay Hoyle povedal, že upozorní políciu v spojitosti so správami z tlače o náleze stôp kokaínu v priestoroch britského parlamentu. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

 

img

 

Hoyle reagoval na správy nedeľníka Sunday Times o používaní nezákonných drog v priestoroch parlamentuTesty podľa Sunday Times potvrdili prítomnosť stôp kokaínu na 11 miestach v parlamente, na ktoré majú prístup len akreditovaní poslanci, zamestnanci a novinári. Tieto priestory zahŕňajú aj toaletu neďaleko parlamentnej kancelárie britského premiéra Borisa Johnsona.

 

"Správy o užívaní drog v parlamente zverejnené v  Sunday Times sú hlboko znepokojujúce a ja na to budúci týždeň upozorním londýnsku Metropolitnú políciu (MPS) ako na prioritu," povedal v nedeľu Hoyle. "Očakávam plné a účinné uplatňovanie zákona," dodal.

 

img

 

Premiérov hovorca Max Blain v pondelok správy o drogách v parlamente označil za "znepokojujúce"Britská vláda v pondelok oznámila nový plán na boj proti užívaniu drog a trestnej činnosti v spojitosti s týmito látkami. Tento plán zahŕňa navýšenie zdrojov na starostlivosť o drogovo závislých a zásahy polície proti obchodníkom s drogami a pašerákom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies