Taliani po triumfe nad Bulharmi na čele skupiny, jubileum Buffona

NETKY.SK • 7 September 2015, 10:06 • 2 min
Taliani po triumfe nad Bulharmi na čele skupiny, jubileum Buffona

PALERMO - Talianski futbaloví reprezentanti mieria pevným krokom na EURO 2016 vo Francúzsku. Na štadióne Renza Barberu v sicílskom Palerme zdolali Bulharsko 1:0 a dostali sa na čelo tabuľky H-skupiny.

slovakia

left justify in out

O ich triumfe rozhodol z pokutového kopu Daniele De Rossi, ktorý videl neskôr po incidente s Ilijanom Mitsanskim červenú kartu. Brankár Gianluigi Buffon si pripísal na konto jubilejný 150. štart v azúrovom drese a v nadstavenom čase sa vyznamenal pri šanci Giorgiho Milanova.

 

Taliani majú pred druhými Nórmi dvojbodový náskok, Chorváti klesli po prehre v Osle na tretiu priečku. "V zápase s Bulharmi sme dominovali a zaslúžili sme si streliť viac gólov. Som sklamaný, že o výsledok sme sa museli strachovať až do záverečných sekúnd. Vždy je tam riziko, že súper vyrovná po nejakej odrazenej strele. Pozitívom je, že sme v dvoch domácich zápasoch získali maximálny počet bodov," povedal pre taliansku televíziu RAI tréner štvornásobných majstrov sveta Antonio Conte.

 

Buffon debutoval v národnom tíme v roku 1997 v kvalifikačnom zápase o postup na MS proti Rusku a postupne sa stal ikonou. V rozhovore pre denník Tuttosport vyslovil túžbu potiahnuť to v reprezentácii až do MS 2018. "Chcem chytať dovtedy, pokiaľ sa budem cítiť dobre. Každý reprezentačný zápas je pre mňa novou výzvou. Čím som starší a vyzretejší, tým viac si uvedomujem, čo to znamená nosiť na sebe dres tímu "squadra azzurra". Niektorí hovoria o tom, že by som mohol prekonať hranicu 200 štartov, nie je to však pre mňa nejaká vysnívaná méta. Dôležité je to, aby som sa udržal vo vrcholnej forme," zdôraznil 37-ročný gólman.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies