Taliani majú pred Belgičanmi na ME rešpekt, Immobile: Netreba sa ich báť

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 08:37 • 2 min
Taliani majú pred Belgičanmi na ME rešpekt, Immobile: Netreba sa ich báť

LYON - O prvé víťazstvo v súťažnom zápase nad Talianmi od roku 1972 sa v pondelok v Lyone (21.00 h) pokúsia futbalisti Belgicka, a to v otváracom zápase oboch tímov v rámci základnej E-skupiny na európskom šampionáte vo Francúzsku, ktorý povedie anglický rozhodca Mark Clattenburg.

slovakia

left justify in out

"Azúrovej squadre" sa v prvom dueli na ME podarilo naposledy zabodovať naplno pred 16 rokmi, keď si poradila s Tureckom 2:1. Odvtedy má v úvodných vystúpeniach bilanciu dve remízy a jedna prehra.

"Belgicko je tím, ktorý treba rešpektovať, ale nie mať z neho obavy," vyhlásil podľa uefa.com taliansky útočník Ciro Immobile. "Bude to súboj dvoch veľmi silných mužstiev, ktoré by radi účinkovali na šampionáte až do úplného konca. Očakávam, že obaja súperi pôjdu po troch bodoch. Víťazný začiatok je veľmi dôležitý, lebo turnaj je krátky a úspešný vstup doň dodá tímu sebavedomie na jeho zvyšok."

Taliani vstupujú do ME ako úradujúci vicemajstri z uplynulého kontinentálneho šampionátu v Poľsku a na Ukrajine 2012. "Vždy patria medzi favoritov, pretože sú neuveriteľne takticky vyspelí," povedal podľa serveru football-italia.net belgický stredopoliar Marouane Fellaini. "Majú niekoľko veľmi silných hráčov. Máme 50-percentnú šancu na víťazstvo."

Tréneri oboch súčasných výberov ako hráči nastúpili proti sebe na ME 2000, z víťazstva 2:0 sa tešil Antonio Conte. "Taliani využívajú svoju výšku pri rohoch a priamych kopoch, takže musíme sa mať na pozore a byť veľmi obozretní, keď prídu na rad štandardky," podotkol jeho náprotivok na lavičke Marc Wilmots.

"Bude to náročný zápas. Belgičania sú dobrí v držaní lopty, majú kvalitné mužstvo a patria medzi favoritov na prvenstvo. Musíme ísť na maximum a čo najviac im znepríjemniť život. Domnievam sa, že máme schopnosti, aby sme im to na trávniku sťažili," poznamenal taliansky útočník Éder Citadin Martins.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies