Tajfún Neoguri po prechode cez východné Japonsko výrazne zoslabol

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 12:55 • 2 min
Tajfún Neoguri po prechode cez východné Japonsko výrazne zoslabol

TOKIO - Tajfún Neoguri po presune cez východné Japonsko výrazne zoslabol, informovali dnes japonskí meteorológovia. Od štvrtka, kedy vstúpil na pevninu - južný ostrov Kjúšu, pripravil podľa dostupných správ o život päť ľudí.

slovakia

left justify in out

Ôsmy tajfún sezóny sa dnes okolo piatej hodiny rannej miestneho času (vo štvrtok o 22.00 h SELČ) prehnal cez mesto Futtsu v prefektúre Čiba, asi 40 kilometrov na juh od Tokia. Sila jeho sprievodného vetra zoslabla od utorka približne na polovicu, v súčasnosti dosahuje 82 a v nárazoch do 125 kilometrov za hodinu, uviedla japonská meteorologická agentúra.

 

Varovala pred záplavami, zosuvmi pôdy a vysokými vlnami v značnej časti krajiny, keďže v severnom Japonsku bude neskôr počas dňa silno pršať. Na ostrove Hokkaidó majú obyvatelia očakávať, že tam do sobotňajšieho rána spadne až 120 milimetrov dažďových zrážok, napísala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies