Szijjártó v Ľubľane: Maďarsko má mimoriadny záujem na rozvoji prístavu v Koperi

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 17:37 • 2 min
Szijjártó v Ľubľane: Maďarsko má mimoriadny záujem na rozvoji prístavu v Koperi

BUDAPEŠŤ - Maďarsko má mimoriadny záujem na rozvoji slovinského morského prístavu v Koperi a na rozšírení železnice, ktorá k nemu vedie. Povedal to dnes v Ľubľane šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó po schôdzke so slovinským ministrom zahraničných vecí Karlom Erjavecom.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI maďarský minister zdôraznil, že maďarské podniky pri vývoze svojho tovaru využívajú v najväčšej miere práve koperský prístav, preto sa chce jeho krajina podieľať aj na rozvoji tohto prístavu a železnice.

 

"Máme záujem na tom, aby z prístavu Koper smeroval tovar do strednej Európy cez Maďarsko," dodal Szijjártó.

 

Ministri rokovali o prepojení plynovodov i elektrických sietí, ale aj o otvorení dvoch nových hraničných priechodov.

 

Maďarsko a Slovinsko podľa Szijjártóa posudzujú podobne situáciu ilegálnej migrácie. "Domnievame sa, že treba chrániť vonkajšie hranice Európskej únie a že príčiny migrácie treba riešiť tam, kde vznikajú," zdôraznil šéf maďarskej diplomacie. Podotkol, že Maďarsko chce v úvode rotujúceho predsedníctva vo Vyšehradskej skupine (V4), ktoré prevezme v júli, presadzovať prehĺbenie vzťahov V4 s Rakúskom a Slovinskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies