Szijjártó: Maďarsko bude chrániť práva Maďarov žijúcich v Spojenom kráľovstve

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 15:07 • 2 min
Szijjártó: Maďarsko bude chrániť práva Maďarov žijúcich v Spojenom kráľovstve

BUDAPEŠŤ/LONDÝN - Maďarská vláda sa nevzdá svojho zámeru ochrániť práva Maďarov žijúcich a pracujúcich v Spojenom kráľovstve, povedal dnes v Budapešti minister zahraničných vecí Péter Szijjártó, ktorý rokoval s britským ministrom pre brexit Davidom Davisom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Szijjártó podotkol, že podľa oficiálnej britskej štatistiky v Spojenom kráľovstve žije, pracuje a študuje 55.000, podľa odhadov však až 200.000 občanov Maďarska.

 

"Tí posielajú domov v priemere ročne 6300 eur, čo je piata najvyššia hodnota v rámci Európskej únie," cituje slová maďarského ministra webová stránka denníka Magyar Nemzet.

 

"Rozhodnutie Britov o vystúpení si ctíme, ale ho aj ľutujeme. Pre Európu je to veľká strata," konštatoval šéf maďarskej diplomacie a pripomenul, že Spojené kráľovstvo je členom Bezpečnostnej rady Organizácie Spojených národov, jadrovou veľmocou a piatou najsilnejšou ekonomikou sveta, pričom má táto krajina i špeciálne vzťahy so Spojenými štátmi.

 

V súvislosti s vystúpením Spojeného kráľovstva z EÚ treba podľa Szijjártóa uzatvoriť čestnú dohodu, ktorá zohľadní a uplatní európske i britské záujmy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies