Sziget ponúka 1500 programových vystúpení pre fanúšikov zo 102 krajín

NETKY.SK • 12 August 2016, 17:01 • 2 min
Sziget ponúka 1500 programových vystúpení pre fanúšikov zo 102 krajín

BUDAPEŠŤ – Americká skupina Marky Ramone's Blitzkrieg koncertom na hlavnom pódiu v stredu 10. augusta otvorila najväčší stredoeurópsky festival Sziget na ostrove Óbudai v Budapešti. Sedemdňový festivalový maratón ponúka 1500 programových vystúpení, čo je viac ako 200 denne. Zaujímavé je aj pomenovanie jednotlivých festivalových dní zo strany organizátorov. Streda 10. augusta bol mínus prvý deň, štvrtok 11. augusta nultý deň, dnes je prvý festivalový deň.

slovakia

left justify in out

Megahviezdou nultého dňa bola speváčka Rihanna. V Budapešti sa zastavila v rámci Anti World Tour 2016, na ktorom propaguje svoj nový, ôsmy štúdiový album Anti, ktorý vydala v januári tohto roku. Takmer 90.000 fanúšikov sa tiesnilo pred hlavným pódiom v očakávaní americkej šou. Podľa prvých ohlasov mnohí fanúšikovia čakali od vystúpenia krásky z Barbadosu viac. Už len z toho pohľadu, že v americkej singlovej TOP 40 hitparáde mala Rihanna zatiaľ 33 piesní, z nich rovnú desiatku na prvom mieste.

 

Festivalové vystúpenie je však čosi iné ako koncerty na samostatnom turné, a tak na mnohé hity nedošlo, z pódia zazneli iba Umbrella, Diamonds a najnovší Four Five Seconds, v ktorom „majú prsty“ Kayne West a Paul McCartney. Rihanna odspievala celých viac ako 70 minút v jednom kostýme, teda ani jedno prezlečenie. Sklamaní boli aj fotografi a kameramani, pretože nebolo dovolené fotografovanie a nakrúcanie pred pódiom. Fotografi s teleobjektívmi si hľadali miesta ďalej od pódia, aby si ulovili niekoľko záberov.

 

Sziget láme rekordy v počte návštevníkov, keď ich cez festivalovú bránu prejde viac ako 400.000. Aj tento rok očakávajú rekordný počet, celotýždňové permanentky boli vypredané už v júni, zakúpili si ich ľudia zo 102 krajín. V predaji ostávajú už iba jednodňové vstupenky, ale aj tie boli prvé dva dni vypredané. A vypredané sú aj parkoviská v okolí areálu. Ostrov Óbudai je dlhý 2750 metrov, rozlohu má 108 hektárov a tri štvrtiny plochy zaberá festivalový areál. Všetky vstupenky zahrňujú aj možnosť kempovania v areáli.

 

Okrem lákavého a pestrého hudobného programu organizátori každoročne pripravia pre festivalových návštevníkov množstvo aktivít a atrakcií. Veľkému záujmu sa každý rok teší cirkusový stan, v ktorom vystupujú najlepšie akrobatické súbory, na únik z reality láka špeciálne dizajnované Luminarium, letnú dovolenkovú pohodu zvýrazní Sziget pláž, vyblázniť sa môžete nielen na pripravených športoviskách, ale aj špeciálnych tematických parties pred hlavným pódiom. Jeden doklad za všetky atrakcie. Na adrenalínovej akcii Bungee jumping bolo rušno ešte hodinu pred polnocou.

 

Hudobný program festivalu pokračuje dnes tretím, podľa názvoslovia organizátorov prvým dňom. Na hlavnom pódiu sa predstavia domáci Bohemian Betyars, Angličania Hoj Newman a Bastille, francúzska formácia Manu Chao La Ventura. Stan A38 ponúkne anglické kapely Editors a Unkle Live, na World Music Stage sa predstaví srbský muzikant Goran Bregovič a jeho Wedding and Funeral Band.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies