Sýrska armáda pomstila zastrelenie svojho vojenského pilota islamistami

NETKY.SK • 2 Júl 2016, 18:51 • 2 min
Sýrska armáda pomstila zastrelenie svojho vojenského pilota islamistami

BEJRÚT - Nálety lietadiel sýrskej vládnej armády a ostreľovanie oblastí v blízkosti Damasku, ktoré ovládajú islamistickí teroristi, si vyžiadali najmenej 31 obetí na životoch. Informovalo o tom dnes Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

slovakia

left justify in out

Akcia vládnych síl v okolí Damasku bola reakciou na zabitie pilota vládneho lietadla, ktoré sa zrútilo v piatok neďaleko Damasku v dôsledku technickej poruchy. Islamistickí povstalci, ktorí oblasť v mieste pádu - okolo lokality Džajrúd - kontrolujú, pilota zajali a neskôr zabili.


Zdroj z armády uviedol, že pilota zabili militanti z Džajš al-islám (Armáda islamu) po to tom, ako zoskočil padákom do oblasti, ktorá je pod kontrolou tejto skupiny.


Skupina Džajš al-islám (Armáda islamu) oznámila, že lietadlo zostrelila, neuviedla však ako. Pilota však podľa nej zabil bojovník z Frontu an-Nusra, odnože al-Káidy v Sýrii, keď ho zadržiavali v spoločnom veliteľskom centre.


Sýrska vládna armáda sa momentálne sústreďuje na dobytie mesta Rakka, ktoré je de facto hlavným mestom kalifátu vyhláseného džihádistickou organizáciou Islamský štát na území Sýrie a Iraku. Všetky doterajšie útoky však džihádisti odvrátili. V rukách IS je aj ich bašta v Iraku - mesto Mósul.


V poslednom čase však džihádisti utrpeli aj sériu porážok - napríklad uplynulú nedeľu, keď iracká vládna armáda dobyla mesto Fallúdža.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies