Sýria vyzvala na mimoriadny summit Ligy arabských štátov

NETKY.SK • 15 November 2011, 01:54 • 2 min
Sýria vyzvala na mimoriadny summit Ligy arabských štátov

Sýria vyzvala na mimoriadny summit Ligy arabských štátov

slovakia

left justify in out

img

Sýria dnes vyzvala na núdzový summit premiérov členských krajín LAŠ s cieľom rokovať o nepokojoch v krajine. Uviedla to sýrska štátna televízia.
Najmenej štyroch ľudí, ktorí skandovali heslá proti sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi, zastrelili dnes sýrske bezpečnostné jednotky na protestnom zhromaždení v meste Hamá, informovali miestni aktivisti.
Demonštranti sa zhromaždili na protest proti rozhodnutiu Ligy arabských štátov (LAŠ), ktorá suspendovala Sýriu, kým miestna vláda neprijme potrebné opatrenia na ukončenie krviprelievania v krajine.
Aktivisti uviedli, že niekoľko demonštrantov na centrálnom námestí začalo skandovať vetu "ľudia chcú pád režimu". Následne sa pokúšali uniknúť bočnými ulicami, vojaci ich však prenasledovali a štyroch zabili. Mesto Hamá sa nachádza 240 kilometrov severne od Damasku.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies