Sýria: Americké letecké útoky neoslabili Islamský štát

NETKY.SK • 29 November 2014, 10:12 • 2 min
Sýria: Americké letecké útoky neoslabili Islamský štát

DAMASK - Letecké útoky USA a ich spojencov neoslabili pozície Islamského štátu v Sýrii. Džihádistickú organizáciu nebude možné potlačiť, kým Turecko nesprísni kontroly na svojich hraniciach, cez ktoré momentálne prúdia militanti do Sýrie.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v piatok sýrsky minister zahraničných vecí Walíd Mualim. "Všetko nasvedčuje tomu, že dnes, po dvoch mesiacoch koaličných leteckých útokov, Islamský štát nie je slabší," povedal sýrsky minister pre televíziu Majádín so sídlom v libanonskom Bejrúte.
      

Sýrska vláda deklarovala, že je ochotná pripojiť sa k bojom proti Islamskému štátu, avšak americký prezident Barack Obama odmieta akékoľvek spoločné kroky so sýrskym prezidentom Bašárom Asadom. Tvrdí o ňom, že stratil legitimitu a musí odstúpiť, píše agentúra Reuters. "Ak Bezpečnostná rada OSN a Washington nedonútia Turecko kontrolovať svoje hranice, všetky tieto kroky (letecké útoky) nedokážu eliminovať Islamský štát," uviedol sýrsky minister.
      

Turecko, ktoré má 900 kilometrov dlhú hranicu so Sýriou, popiera obvinenia, že by akýmkoľvek spôsobom, a to i neúmyselným, podporovalo islamistov v Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies