Syn Kim Čong-ila dostal významné posty vo vládnej strane

NETKY.SK • 29 September 2010, 07:18 • 2 min
Syn Kim Čong-ila dostal významné posty vo vládnej strane

Syn Kim Čong-ila dostal významné posty vo vládnej strane

slovakia

left justify in out

img

Najmladšieho syna severokórejského lídra Kim Čong-ila vymenovali do významných funkcií v rámci vládnej Strany pracujúcich. Kim Čong-un sa stal podpredsedom Ústredného vojenského výboru a členom ústredného výboru strany. Informovali o tom v stredu štátne médiá.
      Podľa predpokladov ide o ďalšie kroky postupného odovzdávania moci zo strany Kim Čong-ila svojmu vybranému nástupcovi. Len v utorok vymenovali jeho syna za generála.
      Prebiehajúci zjazd vládnej strany potvrdil Kim Čong-ila vo funkcii generálneho tajomníka. Šesťdesiatosemročný severokórejský vodca je pri moci od roku 1994, pred dvoma rokmi však utrpel mozgovú porážku.
      Zjazd strany zároveň zvolil za členku straníckeho politbyra sestru najvyššieho lídra - Kjong-chuej a jej manžel sa stal náhradným členom tohto straníckeho orgánu. Manželia sú považovaný za hlavných stúpencov Kimovho syna, ktorý má asi 28 rokov.
      Zjazd Strany pracujúcich sa koná prvýkrát od roku 1980.

Zdroj: TASR/Reuters/BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies