Sympózium o zborovom speve sa tento rok venuje detskej tvorbe

NETKY.SK • 21 Október 2010, 12:07 • 2 min
Sympózium o zborovom speve sa tento rok venuje detskej tvorbe

Sympózium o zborovom speve sa tento rok venuje detskej tvorbe - Kultúra Detskej zborovej tvorbe a detskému zborovému spevu je venovaný 9. ročník medzinárodného sympózia o zborovom speve CANTUS CHORALIS SLOVACA, ktorý otvorili dnes v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

img

Detskej zborovej tvorbe a detskému zborovému spevu je venovaný 9. ročník medzinárodného sympózia o zborovom speve CANTUS CHORALIS SLOVACA, ktorý otvorili dnes v Banskej Bystrici. Podujatie potrvá do soboty (23.10.).
Garant podujatia Milan Pazúrik TASR konkretizoval, že tohtoročné sympózium "je venované detskej zborovej tvorbe a detskému zborovému spevu ako fenoménu." Sympózium sa ďalej zameriava na atribúty spojené so skladateľom, interpretom, dirigentom a poslucháčom.
Ako Pazúrik pokračoval k programu, k jednotlivým tematickým celkom sú pripravené príspevky. V nich sa analyzuje detská zborová tvorba, skladateľská aktivita k detskému zboru a podobne. "K tomu sú potom praktické hudobné ateliéry, voláme to workshopy." Záujemcov čakajú ďalej každý večer koncerty. Dnes je to napríklad koncert jubilujúcich speváckych zborov. V piatok (22.10.) sa zasa predvedú univerzitné spevácke zbory napríklad z Olomouca či Banskej Bystrice.
Sympózium je otvorené pre všetkých, ktorí sa o zborový spev zaujímajú, určené je taktiež pre učiteľov či dirigentov. Organizuje ho banskobystrická Univerzita Mateja Bela a Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies