Svindala neobchádza smola, zlomil si rebro

NETKY.SK • 5 December 2014, 12:37 • 2 min
Svindala neobchádza smola, zlomil si rebro

OSLO - Roztrhnutím achilovky a pauzou na takmer celú sezónu si nórsky zjazdár Aksel Lund Svindal (31) zrejme nevyčerpal prídel smoly na najbližšie obdobie.

slovakia

left justify in out

Najnovšie k zdravotným patáliám päťnásobného majstra sveta a trojnásobného medailistu zo zimných olympijských hier pribudlo zlomené rebro. Informoval o tom na sociálnej sieti Twitter. "Bolí to, keď sa zasmejem," napísal Svindal a pripojil foto s úškrnom.

 

Špecialista za rýchlostné disciplíny si ešte v polovici októbra pri rekreačnom futbale roztrhol achilovku a prvá pooperačná diagnóza znela minimálne tri mesiace rehabilitácie a stop na celú sezónu. Existuje však šanca, že na februárových majstrovstvách sveta v americkom Vaile (2. - 15. 2. 2015) by olympijský víťaz v super G z Whistleru 2010 nemusel chýbať. 

 

Svindal mal už predtým počas zjazdárskej kariéry jedno ťažké zranenie. Po tréningovom páde v novembri 2007 v americkom Beaver Creeku si spôsobil hlbokú tržnú ranu na sedacom svale, zlomil si lícnu kosť a nos a musel vtedy vynechať zostávajúcu časť sezóny 2007/2008. Vrátil sa však silnejší a odhodlanejší a o rok neskôr sa stal druhý raz držiteľom veľkého glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári. Nie je vylúčené, že sa mu to môže opäť podariť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies